x

Širenje ponude

Hyundai i30 N naredne godine i s automatskim mjenjačem

Hyundai će do kraja naredne godine najsnažniji i30 ponuditi i u kombinaciji s automatskim mjenjačem sa dva kvačila (DCT – Dual Clutch Transmission).

Iz južnokorejske automobilske kompanije Hyundai stigle su informacije da će model i30 N uskoro biti dostupan i u kombinaciji s automatskim DCT mjenjačem. Razlog odluke je nezadovoljstvo dosadašnjim rezultatima prodaje najsnažnijeg modela i30 koji se za sada nudi samo s ručnim 6-stepenim mjenjačem.

Hyundai i30 N s automatskim mjenjačem spominjan je i prije same premijere modela kojim u Hyundaiju žele konkurisati najboljim sportskim automobilima iz C segmenta, a analize su pokazale da je mnogo potencijalnih kupaca odustalo od i30 N, jer ne žele automobil s ručnim mjenjačem.


I dok se tradicionalisti "osipaju" na spominjanje automatskih mjenjača u sportskim automobilima, u Hyundaiju razmišljaju i o i30 N s integralnim pogonom koji bi svoje mjesto pod suncem tražio u dvorištu u kojem dominiraju Volkswagen Golf R, Ford Focus RS i Audi S3 Sportback. Prvi čovjek Hyundaijevog N odjela Albert Biermann rekao je da bi s integralnim pogonom stiglo još više konjskih snaga.


Podsjećanja radi, i30 N pokreće dvolitarski četverocilindarski turbobenzinski motor koji se može dobiti s 250 ili 275 konjskih snaga.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.