x

Osvježen bestseller

Hyundai predstavio redizajnirani i20

S unaprijeđenim izdanjem Hyundaijevog predstavnika B segmenta stižu novi karoserijski detalji, nove boje karoserije, bolji multimedijalni sistem i više tehnologije za pomoć vozaču.

Četiri godine nakon premijernog predstavljanja u južnokorejskoj automobilskoj kompaniji pripremili su obnovljeno izdanje svog popularnog predstavnika u B segmentu, a redizajnirani model i20 izvana karakteriše nova maska hladnjaka, drugačiji odbojnici, obnovljena kućišta zadnjih svjetala i novodizajnirane 15 i 16-inčne felge. U ponudi je nekoliko novih boja karoserije koje se mogu kombinovati s drugačijom bojom krova, a nove boje nude se i u prostranoj putničkoj kabini. 


Pored stilskih detalja automobil je opremljen novim multimedijalnim sistemom koji je kompatibilan s aplikacijama Apple CarPlay i Android Auto, a kojim se upravlja preko 7-inčnog displeja. Tu je i USB punjač, a iza naziva SmartSense krije se nekoliko najmodernijih sigurnosnih i sistema za asistenciju vozaču, koji uglavnom spadaju među opcionu opremu.


Bez obzira na paket opreme, osvježeni i20 nudit će se s poznatim trocilindarskim litarskim turbobenzinskim motorom koji u kombinaciji s 5-stepenim ručnim mjenjačem raspolaže sa 100 KS, odnosno 120 KS u kombinaciji s ručnim mjenjačem koji ima šest stepeni prijenosa. Kupcima će se uz spomenuti motor prvi put ponuditi i opcioni 7-stepeni automatski mjenjač kojem pomažu dva kvačila.


U ponudi ostaju i dvije četverocilindarske atmosferske benzinske opcije: manji 1,2-litarski motor sa 75 i 84 KS i veći 1,4-litarski motor sa 100 KS. Sa svim motorima stiže i novi sistem stop/start.


Redizajnirani i20 u evropskim prodajnim salonima očekuje se za nekoliko mjeseci, a prema nezvaničnim informacijama ponuda bi uskoro mogla biti proširena i znatno snažnijom sportskom verzijom iz Hyundaijevog N odjela.




(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.