x

Hyundai predstavlja mogućnosti sistema "e-Corner" (VIDEO)

​Prije nekoliko mjeseci, Hyundai je predstavio sistem upravljanja na svim točkovima e-Corner.

Omogućava da se svaki točak upravlja pojedinačno u odnosu na ostale. Svaki od četiri točka može da se okreće nezavisno od ostalih, tako da će manevrisanje u skučenim prostorima postati mnogo lakše.

Sada, Hyundai po prvi put prikazuje autonomni sistem upravljanja e-Corner u akciji na javnim putevima, a slike su fascinantne.

Sistem, koji je prvi put prikazan u januaru, koristi Hyundai Ioniq 5 kao demonstratora da pokaže kako može da okrene svaki točak do 90 stepeni pojedinačno, omogućavajući neke zaista impresivne manevre i parkiranje na veoma uskim mjestima.

Sistem e-Corner, proizvod divizije Hyundai Mobis zadužene za dijelove, koristi motore u točkovima zajedno sa prilagođenim sistemima kočnica i upravljanja pomoću žice. Kompanija nije saopštila da li planira da razvija sistem za masovnu proizvodnju, iako bi to mogao biti veoma koristan sistem, posebno za ljude koji žive u gradu.

Sa sva četiri točka okrenuta za 90 stepeni, bočno parkiranje postaje što je moguće lakše. Sve što automobil treba da uradi je da se zaustavi do parking mjesta i vozi bočno, savršeno se uklapajući u svoje mjesto.

Sistem e-Corner takođe može da izvede uske okrete za 180 stepeni podešavanjem samo zadnjih točkova ili da završi punu rotaciju od 360 stepeni podešavanjem sva četiri točka, a sve to bez zauzimanja više od originalnog otiska automobila. Ukratko, automobil može da se okrene na licu mjesta, kao i guseničar, recimo, prenosi AutoRepublika.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.