x

PREMIJERE

Hyundai Verna: Stigla je šesta generacija

Cijena je nepunih 13.200 dolara za baznu verziju

Hyundai je i zvanično predstavio šestu generaciju modela Verna koji će prvo postati dostupan u Indiji, ali će se kasnije pojaviti i na drugim tržištima.

Riječ je o limuzini s modernijim izgledom i tehnologijom u poređenju s prethodnikom, koji je na nekim tržištima poznat kao Hyundai Accent.

Očekivano, nova Verna je pozajmila stilske elemente od većih modela, koristeći “Sensuous Sportiness” dizajnerski jezik.

Nova generacija je sa svojih 4535 mm duža od prethodnika, širina iznosi 1765 mm, a međuosovinsko rastojanje 2670 mm. Zapremina prtljažniika je 528 litara.

Automobil ima digitalnu instrument tablu u kombinaciji sa 10.25-inčnim ekranom osjetljivim na dodir, uz prednja sjedišta s ventilacijom, krovni otvor, automatsku kontrolu klime, šest vazdušnih jastuka, ABS, EBD i brojne sisteme pomoći vozaču.


Hyundai navodi da će nova Verna biti na raspolaganju samo s benzinskim motorima, što ovdje podrazumijeva atmosferski 1,5 litarski MPi sa 115 KS i 144 Nm, kao i 1,5 litarski T-GDi turbo sa 160 KS i 253 Nm. Oba standardno dolaze sa šestostepenim manuelnim mjenjačem, ali će se kao opcija nuditi i inteligentni varijabilni automatski mjenjač (IVT) za 1,5 MPi i sedmostepeni DCT automatik za 1,5 T-GDi.


Hyundai je već počeo da prima narudže za novu Vernu u Indiji (po cijeni od nepunih 13.200 dolara za baznu verziju), gdje će konkurirati modelima kao što su Volkswagen Virtus, Škoda Slavia, Honda City i Suzuki Ciaz.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.