x

PODRŠKA IZ SAD-A

I NBA zvijezda Gordon Hayward se učlanio u FK Željezničar

U toku je akcija Fudbalskog kluba Željezničar u kojoj je cilj učlanjenje 10.000 navijača, a podrška Plavima je još jednom stigla od NBA zvijezde Gordona Haywarda.

Željezničar u trenutku pisanja ovog teksta ima više od 5.200 aktivnih članova, a jedan od njih je i 31-godišnji Hayward.

Hayward se sinoć učlanio u klub s Grbavice i na taj način dao svoj doprinos u ostvarenju zacrtanog cilja.


Ovo nije prvi put da Hayward iskazuje svoje simpatije prema sarajevskom klubu. Prošle godine je videoporukom uputio čestitke Plavima povodom stotog rođendana.

Za Haywardovu pripadnost plavoj boji zaslužan je njegov prijatelj Igor Jakovljević, koji je NBA zvijezdi mnogo pričao o veličini Željezničara.


Tridesetjednogodišnji Hayward trenutno nastupa za Charlotte, a najsvjetlije trenutke karijere je imao kao igrač Utaha, u kojem je igrao od 2010. do 2017. godine, kada je prešao u Boston. U prvoj utakmici u dresu Celticsa je doživio nezgodan lom noge, no u protekle dvije sezone se vratio na svoj nivo.

Ove sezone je nekadašnji All-Star igrač na prosjecima od 17 poena, 5 skokova i 4 asistencije uz odličnih 40 posto šuta za tri poena.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.