x

I ove godine vlada veliko interesovanje za sajam Žena, ljepota, cvijeće!

Osmi međunarodni sajam "Žena, ljepota, cvijeće" biće održan 29. aprila. I ove godine takmičit će se škole iz BiH, Srbije i Hrvatske uz mnogobrojne goste iz svijeta šoubiznisa, politike, kao i mnogobrojne akademike.

- Moje viđenje svake osobe je da bude što ljepša, što njegovanija i to me nekako privuklo da potaknem i mlade ljude da sutra budu dobri kozmetičari, frizeri i vizažisti. Sajam ne okuplja samo mlade iz BiH već i iz regiona, tu nisu samo učenici već i vlasnici salona, ali i mnogobrojni gosti iz svijeta šoubiznisa, politike i slično. U okviru sajma bit će upriličeno međunarodno takmičenje frizersko-kozmetičarskih škola. Za one najbolje takmičare obezbijeđene su i nagrade, prva tri mjesta će osvojiti pehar, također kao nagradu će dobiti i stručno usavršavanje u Akademiji "Brezar". Tu su i zahvalnice koje će biti uručene školama koje su svojim učenicima omogućili učešće u takmičenju, kazala je Nada Brezar, organizatorica Sajma.

Tema sajma je usvojeno znanje iz frizersko-kozmetičkog zanatstva, tj. maštovitost u primjeni tog znanja.

- Imamo jako kreativne mlade ljude, učenici će sami osmisliti frizuru, šminku i garderobu, i tako na taj način iskazati svoju maštovitost. To nisu skinute frizure s interneta već su sve frizure proizašle iz njihove mašte. Ulaz na sajam je slobodan i svi građani koji žele da budu dio ovog sajma mogu to učiniti, sajam će se održati u hotelu Hills na Ilidži, ističe Brezar.

(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.