x

SAGA SE NASTAVLJA

I treća žena se oglasila! Belkisa: Da li sam bila u šerijatskom braku sa Zukorlićem nikada nisam htjela da govorim za medije!

Belkisa Crnovršanin u svom reagovanju na tekst Kurira o tome da je bila treća žena Muamera Zukorlića nije negirala da je bila u šerijatskom braku s pokojnim muftijom, već tvrdi da nije istina da je u Mešihatu Islamske zajednice tražila njegovo nasljedstvo.

- Da li sam bila u šerijatskom braku sa rahmetli muftijom Muamerom Zurkolićem, o tome nisam nikada htjela da govorim za medije. Nisam od onih koji će privatnost iznositi u javnost zarad ličnih interesa - napisala je Belkisa na svom Instagram profilu, a potom to proslijedila Kuriru i to s broja za koji je dan ranije tvrdila da je pogrešan, odnosno da to nije bila ona kada se javila.

Saopštenje Belkise Crnovrčanin prenosimo u cjelosti:


- Nakon članka objavljenog dana 22.05. 2022. u Kuriru u kojima se spominje moje ime, moja časna i ugledna porodica kao i moja privatnost, saopštavam da navodi u Kuriru da sam tražila imovinu u Mešihatu IZ u Srbiji neistiniti i da su plasirani kao laž, kompromitovanje, uznemiravanje, kao i zloupotreba ličnih fotografija i podataka. Svi navodi imaju za cilj mog ugleda kao časna građanska Srbije, kao odana muslimanka, kao ponosna žena. S obzirom da živimo u sistemskom negiranju islamskih vrijednosti, stigmatitizaciji moje vjere, muslimani i muslimanke su godinama meta i tema islamofobičnih izjava, naslova i napada. Nažalost i ja sam kao muslimanka uvučena u jednu islamofobičnu atrakciju i propagandu.


Navodi tabloida i "privatnom životu, skupocjenom autu, potraživanju imovine i dr" su surovo zloupotreba, meni i mom timu poznatih, određenih pojedinaca i pojedinki radi nanošenja štete porodici Zukorlić nakon preseljenja uvaženog i časnog rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića, kao i meni i mojim članovima porodice. Svima su vam poznate porodične okolnosti Zukorlić iz medija.


Namjera svih učesnika (pojedinaca, pojedinki zajedno s medijima) je da se zloupotrebi moj ugled, pravo na dostojanstvo ličnosti i pravo na privatnost kako bi dodatno, tendeciozno ugrozili i nastavili da kompromituju porodične odnose rahmetli muftije Zukorlića iz ličnih razloga koje imaju za cilj da mene, moj ugled, kao i ugled članova moje porodice iskoriste kao instrument radi ličnih osveta porodici Zukorlić. Priče o muftiji rahmetli, jednom divnom čovjeku, velikanu ovog vremena, priče otpevane i ispisane davno...Da sam htjela da budem dio javnog medijskog kruga... Bila bih, danas primorana se obraćam na ovaj način javnosti... Da li sam bila u šerijatskom braku sa rahmetli muftijom Muamerom Zurkolićem, o tome nisam nikada htjela da govorim za medije, iako mi nije prvi put da se moje ime spominje u ovom kontekstu.


Nisam od onih koji će privatnost iznositi u javnost zarad ličnih interesa! Čovjekova obaveza i vrlina je da poštuje i vrednuje ciljeve po sebi, pa me i ne iznenađuje namjera zlonamjernih pojedinaca i pojedinki, ali i novinara na napad neistinama da sam tražila nasljedstvo i zato nisam mogla izbjeći tabolidizaciju, uvrede, uznemiravanje i nanošenja boli i štete.


Jedan od najvećih uspjeha u životu je postići jednu od najvećih islamskih vrijednosti, a to je strpljenje bez obzira na okolnosti i pouzdati se u pravednost Boga i na jednu jedinu istinu. Biram istinu i biram strpljenje na svaku iznešenu javnu laž, uvredu, kompromitovanje i nanošenja štete ugledu mene i moje časne, ugledne i imućne porodice.

Ovdje se ne radi o slobodi mišljenja, već zloupotrebi istine i ugrožavanju moje privatnosti i ličnosti kao muslimanke i muslimanske porodice. Svako dobro od uzvišenog Boga vam želim. Selam, mir vam.

.

.


Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.