x

Iako su zaručeni: Vodili ljubav prije braka i završili u zatvoru!

Zaručnici Emlyn Culverwell i (29) Iryna Nohai (27) završili su na mjesec u zatvoru u Abu Dhabiju zbog sek*a prije braka. Policiji ih je prijavio ljekar kojem je Iryna otišla zbog grčeva u trbuhu. Ljekar je utvrdio da je trudna i policija je par uhapsila u bolnici jer im nisu mogli pokazati vjenčani list.

Se*s izvan braka zabranjen je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Prekršitelji mogu završiti u zatvoru na duži period ili ih mogu protjerati iz zemlje.

 

Žene, pa čak i žrtve silovanja, često su žrtve tog zakona.

 

Daily Mail piše kako su Iryna i Emlyn bili u pritvoru od 29. januara, a pušteni su u petak na slobodu. Culverwell je inače iz Južne Afrike, a Nohai iz Ukrajine.

 

Upoznali su se u Abu Dhabiju gdje oboje rade u vodenom parku Yas. U vezi su od 2014., a zaručili su se samo dva dana prije kobnog posjeta ljekaru. 

 

Policija je utvrđivala ko je otac djeteta, koliko dugo su uhapšeni bili sek*ualno aktivni i ima li trudnica HIV. 

 

Ministarstva vanjskih poslova njihovih domovina nisu im mogli pomoći jer je u pitanju zakon UAE-a. 

 

Emlynova majka molila je vlasti da ih pusti jer su, kaže, `zgriješili jedino u tome što su se zaljubili`. 

 

Srećom za njih, u petak je primila poziv sina kojim joj je javio da su optužbe protiv njih odbačene. Majka je za južnoafričke medije izjavila: `Nisam znala hoću li vrištati ili plakati. Sanjam o svom unučetu. Moram se suzdržavati da ih ne zovem svake dvije minute`.

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.