x

LEGENDARNI NAPADAČ

Ibrahimović na kraju sezone napušta Milan, ali ostaje u Italiji

Zlatan Ibrahimović ima ugovor sa rosonerima do kraja sezone, a pretpostavlja se da bi karijeru mogao nastaviti u drugom italijanskom klubu

Prije deset dana Zlatan Ibrahimović je postao najstariji strijelac u historiji Serije A, on je tako slušio rekord legendarnog Italijana Alesandra Kostakurte (Alessandra Costacurte). Ibra je u porazu od Udinesea postigao gol s 41 godinom i 166 dana.


To mu je bila prva utakmica koju je odigrao kao član startne postave još od 17. januara 2022. godine. Do kraja sezone su ga mučile povrede pa je stalno ulazio s klupe, da bi na kraju šampionata otišao na operaciju koljena koja ga od terena udaljila deset mjeseci.


Švedski napadač s Milanom ima ugovor do juna, a nedavno je poručio da ne planira prekidati karijeru. Italijanski mediji pišu da vrlo vjerovatno neće ostati u Milanu, ali da bi mogao ostati u Italiji. Naime, njega želi Monca, klub u kojem je direktor Adriano Galijani (Galliani), s kojim se Ibrahimović poznaje godinama. Monca će i sljedeće godine igrati u najvišem rangu italijanskog fudbala, pošto se nalaze na 13. mjestu sa 15 bodova više od opasne zone.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.