x

otišao među šampione

Ibrahimović žestoko kritikovao Ronalda: Odlazak u Juventus nije nikakav izazov

Zlatan Ibrahimović smatra da transfer Cristiana Ronalda u Juventus nije nikakav izazov i da je u redove Stare dame trebao doći kada su igrali Seriju B.

Ronaldo je nedavno rekao kako bi Lionel Messi trebao pronaći novi izazov u karijeri i otići iz Barcelone, a takva izjava očigledno se nije svidjela Ibrahimoviću koji je odmah iznio svoju teoriju o tome.

Šveđanin se ubrzo oglasio te je rekao da je Ronaldo stigao u već formiran klub koji s njim ili bez njega osvaja Seriju A, a da bi pravi izazov bio dolazak u Juventus u trenucima kada su igrali Seriju B.

"Cristiano priča o novim izazovima, a onda dođe u formiran klub koji uvijek osvaja Seriju A. Da je zaista tražio pravi izazov, onda bi došao u Juventus prije nekoliko godina kada su igrali u Seriji B i pomogao bi im da se vrate među elitu. Sra*e, odlazak u Juventus nije nikakav izazov", smatra Ibrahimović.

Popularni Ibra dres Stare dame nosio je od 2004. do 2006. godine, nakon čega je napustio Torino i karijeru nastavio u Interu. Ibrahimović je jedan od igrača koji su okrenuli leđa Juventusu poslije afere Calciopoli, a nakon Intera igrao je još za Barcelonu, Milan, PSG i Manchester United, prije nego je otišao u MLS.

S druge strane, Ronaldo je u prvoj sezoni u dresu Juventusa postigao 15 pogodaka uz sedam asistencija, a odigrao je ukupno 25 utakmica.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.