x

Idealan make-up za sve vas s plavim očima

Plave oči mogu da budu vaša prednost u osvajanju! Međutim, nije dovoljno da samo treptnete i mislite da ste time sve završili. I ta, toliko od muškaraca voljena boja očiju, mora biti istaknuta!

Potrudite se da ona postane vaša dominantna karakteristika. Postaće vaš najbolji saveznik i najsigurniji atribut ako im posvetite malo više pažnje i odgovarajuću šminku. Ako ste baš vi ta plavooka, slijedite sljedeće savjete.

#1 Sjenka za oči boje terakote

Nanošenje sjenke boje terakote na kapke najbrži je način na koji ćete privući pažnja na plave oči. Ova topla boja ističe oči i daje dodatnu toplinu vešem cjelokupnom izgledu. Naročito je popularna u ovom zimskom periodu, kada je toplota preko potrebna.


#2 Ljubičasta sjenka

Greška je nanositi plave i zelene nijanse, jer se u njima plave oči izgube. S druge strane, ljubičaste nijanse pomažu da prilikom naglašavanja plavih očiju. Širok spektar ljubičastih sjenki, od ametista do kraljevske ljubičaste, možete nanositi preko cijelog kapka ili samo uz liniju trepavica. Krajnji rezultat je fantastičan!

#3 Narandžasta olovka i sjenka

Zvuči pomalo ludo, ali narandžasta sjenka će vašim plavim očima dati nevjerovatan sjaj. Plava i narandžasta su direktno suprotne boje tako da se dobija jak kontrast. Na linije gornjih trepavica možete nanijeti narandžastu olovku ili jednostavno na kapke nanesite laskavu sjenku jako narandžaste boje.

Crni smoky eyes možda i jesu klasika, ali imaju tendenciju da zasene plave oči, ne da ih istaknu. Umesto toga, ublažite svoj izgled pomoću bogate palete neutralnih boja, kao što su smeđa, zlatna ili bledo roze. Smoky eyes ne moraju uvek biti crne, a pomenuta paleta boja će vam pomoći da stvorite dramatičan, ali veoma privlačan krajnji rezultat, piše Mini magazin.

#4 Bronzana sjenka i ajlajner

Ako želite da isprobate odvažne metalik boje, bronzane nijanse će uravnotežiti plave tonove vaših očiju. Tokom dana nosite bronzanu sjenku, a za večernje varijante koristite ajlajner u pomenutoj nijansi.

#5 Bež olovka

Korištenje bijele olovke na unutrašnjoj liniji donjih trepavica najstariji je trik koji pomaže da oči izgledaju veće. Međutim, dame plavih očiju bi trebalo da je izbjegavaju, jer ona ima tendenciju da daje neprirodan izgled. Umjesto bijele, koristite nježnu, bež olovku koja će uljepšati oči na najbolji mogući način.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.