x

Idealne mirisne note za hladne zimske dane

Kada je beauty svijet u pitanju, pripreme za zimu nerijetko se dotiču kozmetike čije formule postaju nešto bogatije, a izuzetak nisu ni omiljeni parfemi.

Zima je poznata kao godišnje doba koje uveliko diktira promjene unutar naše garderobe. Tako nešto više pažnje posvećujemo toplim modnim komadima i pletivu, ali promjene ne zaobilaze ni kozmetičku policu.

Kada je beauty svijet u pitanju, pripreme za zimu nerijetko se dotiču kozmetike čije formule postaju nešto bogatije, a izuzetak nisu ni omiljeni parfemi.


Mirisne note koje će vam pomoći da plijenite tokom zime istovremeno će vas podsjetiti i na to zašto je ovo jedno od najljepših godišnjih doba - pažljivo odabran parfem, onaj koji će uvažiti crte vašeg karaktera, upotpunit će vaš izgled i modni stil te dozvoliti da se povežete s prirodom.

Osim što za vrijeme praznika težimo ka nešto raskošnijem i elegantnijem oblačenju, ništa drugačije nije ni kada je kozmetika u pitanju, a pogotovo parfemi. Poznato je da mirise najčešće biramo u skladu s godišnjim dobom u kojem se nalazimo, pa su tako zimi note nešto raskošnije i drvenaste.


Također, česti odabir su i oni parfemi koji podsjećaju na novogodišnje i božićne praznike i začine, a koji u sebi sadrže arome cimeta, jabuke, narandže, kuhanog vina i začina. Za razliku od drugih beauty proizvoda, parfem ima tu moć da u nama probudi najljepše osjećaje i drage uspomene na koje nas sam miris asocira, a nerijetko stvara i osjećaj topline i ugode, baš kao i omiljeni džemper zimi.

Upravo zato pridajemo toliko pažnje biranju nove bočice parfema, kojom ćemo obogatiti svoju kozmetičku policu.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.