x

Steve Kerr iskren

"Igranje s Jordanom mi je promijenilo kompletnu karijeru i čitav život"

Steve Kerr jedan je od rijetkih koji je titule u NBA ligi osvajao kao igrač i kao glavni trener.

Kerr je kao organizator igre osvojio tri naslova prvaka s Bullsima i dva sa San Antonio Spursima, a zatim je kao trener osvojio tri naslova s Golden State Warriorsima.

Ipak, 54-godišnji stručnjak tvrdi da mu je zapravo igranje s Michaelom Jordanom promijenilo život. Tvrdi da nikad ne bi dovio poslove kakve je dobijao nakon karijere da nije igrao s njegovim letećim visočanstvom.

"Igranje s Jordanom mi je promijenilo život. Promijenio je kompletan kurs karijere", rekao je Kerr i nastavio je:

"Imao sam šansu da igram u šampionskim ekipama, da stvorim ime, da dođem na TV, menadžmet, da radim trenerski posao. Razlog što sam dobijao poslove je činjenica da sam igrao pored Michaela Jordana", tvrdi Kerr.

Kerru se nije predviđala NBA karijera. Izabran je kao 50. pik drafta 1988. godine od Phoenix Sunsa, a prije dolaska u Chicago 1993. godine igrao je za Cleveland i Orlando.

Nakon pet godina u dresu Bullsa gdje je uzeo tri titule otišao je u San Antonio, gdje je 1999. godine uzeo novi prosten. Nakon kraće epizode u Portlandu u sezoni 2001/2002 vratio se ponovo u Spurse gdje je karijeru završio 2003. godine petim prstenom.

Trenersku karijeru Kerr je započeo 2014. godine i uspio je da osvoji tri naslova s Warriorsima.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.