x

Ilda prvi put poslije Šabanove smrti: Iza tate je ostao bol koji nikad neće proći!

Ilda Šaulić smogla je snage da nakon nešto manje od pola godina otkako je poginuo njen otac kralj narodne muzike Šaban Šaulić ispriča kako se sada osjeća i kako je za nju izgledao period kada se desila tragedija.

Ona je u prekjuče u emisiji "Balkanskom ulicom", čija je autorka i voditeljka Vesna Dedić, odmah na početku ispričala kako se osjećala kada su joj javili da je njen otac podlegao povredama prilikom udesa koji se desio u Bilefeldu nakon što je žurio na aerodrom sa jednog od vikend-nastupa:

- Bila sam vrlo stabilna i to je ono što me plaši s godinama. Djelujem jako krhko, ali u takvim situacijama snažna sam. Ne znam gdje nalazim tu snagu, ali uvijek sam pokretač i za mamu, brata i sestru u takvim trenucima. Ovo je bol za cijeli život i nikada više ništa neće biti isto u našim životima. Uvijek onda vraćam na sve lijepo. Bio je veliki i otišao je kao veliki - bila je iskrena Ilda i dodala:


- Mislim da je mami negdje najteže. Ipak je ona žena koja je 45 godina vodila njegov život i karijeru. Ona to veoma teško sve podnosi sama sa sobom. Kada je sa nama, dobro se drži. Mi smo tu za nju u svakom momentu.

Ona je do detalja opisala i kako je izgledao njen posljednji razgovor s ocem.

- Bio je u pitanju telefonski poziv. U današnje vrijeme sve se svelo na telefone i na gledanje preko telefona. Naš posljednji trenutak koji pamtim bila je ta subota, kada se spremao u inostranstvu za taj nastup, ja sam bila u studiju, spremala sam novu pjesmu. Poželjela sam da ga okrenem i da mu pustim malo pjesmu, da i on učestvuje. Zvala sam ga, bio je lijepo raspoložen. Onda sam mu rekla: "Hajde, upali malo kameru, nisam te dugo vidjela." I to je bio posljednji momenat - rekla je Ilda, a onda su je savladale emocije i suze su zamalo potekle.


- Ja se izvinjavam, malo se kontrolišem, koliko je to moguće. Hvala bogu da sam uhvatila taj trenutak da razmijenimo koju riječ i da ga vidim - priznala je Ilda kako je izgledao posljednji put kada je vidjela živog oca.

- Tatine pjesme me vezuju za periode odrastanja i života i naše porodične trenutke. Tekstovi su takvi da to ne može više da se ponovi. Svima je poklonio neku pjesmu - završila je ona ispovijesti u emisiji "Balkanskom ulicom" kod voditeljka Vesne Dedić.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.