x

Imate osjetljivu kožu ili ste skloni alergiji na sunce? Olival Sun Milk mlijeka za sunčanje idealan su izbor baš za vas!

Dobro nam je poznato kako sunce potiče lučenje serotonina, popularnog 'hormona sreće', ali i stvaranje tijelu neophodnog vitamina D. Svako od nas je svjedok dobrobiti sunčeve energije koja nam donosi osmijeh na lice, osjećamo se sretnije, imamo više energije za sunčanih dana, već sam pogled kroz prozor u nama budi želju da se opustimo negdje u prirodi i da jednostavno legnemo na neku plažu i upijamo sunčeve zrake. 

Međutim, uz sve dobrobiti, izlaganje suncu mora biti oprezno i uz zaštitu od negativnih učinaka sunčevih zraka. Štoviše, zbog štetnog djelovanja na naš organizam, od sunca se moramo štititi svakodnevno, a ne samo za vrijeme odmora na moru ili u planinama. Samo jedan kraći boravak na suncu bez adekvatne zaštite može izazvati niz neugodnosti: od crvenila i nadraženosti kože, do težih stanja.


Izvrstan primjer potpune zaštite omiljena su mlijeka s visokim zaštitnim faktorima iz svima omiljenog Olivala. Olival Sun Milk mlijeko za sunčanje sa zaštitnim faktorom 30 i Olival Sun Milk mlijeko za sunčanje sa zaštitnim faktorom 50 kombinacija su mineralnih i kemijskih UV filtera te pružaju potpunu zaštitu kože lica i tijela od štetnog UVA i UVB zračenja. Namijenjena su svim tipovima normalne i osjetljive kože, a ekstra djevičansko maslinovo ulje i kakao maslac ostavljaju kožu glatkom i mekom, osiguravaju dodatnu vlagu i pomažu jednolikom tamnjenju.


Olival Sun Milk mlijeka su vodootporna, lako se razmazuju, brzo upijaju i ne ostavljaju mastan trag. Ljubiteljice kokosa posebno će oduševiti suptilan ljetni miris i bogata, hranjiva tekstura proizvoda.

Odaberite svoj faktor, mlijeko obilno nanesite dok još niste na plaži i to barem pola sata prije sunčanja i uživajte u suncu!

Potražite Olival proizvode u svim dm drogerijama kao i na web shopu: www.olival.ba

Facebook: https://www.facebook.com/Olival.Cosmetics/

Instagram: olival_cosmetics


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.