x

KARAKTERISTIČAN IZGLED

Inkas predstavio blindirani Land Rover Defender

Kanadska kompanija sada nudi model ovog džipa koji sadrži zaštitu od svih vrsta oružja

Inkas sada nudi Land Rover Defender koji sadrži zaštitu od svih vrsta oružja.

Kako se navodi u saopćenju, sposoban je da izdrži dvije eksplozije ručnih bombi, a pritom se gotovo ne razlikuje od standardnog Defendera.

Karakterističan izgled

Kompanija je uspjela zadržati karakterističan izgled vozila, uz obezbjeđivanje oklopa koji zadovoljava nivo CEN 1063 BR6. Ovo obezbjeđuje da Defender može zaštititi svoje putnike od automatskih vatrenih oružja, pa čak i od granata.

- Inkas je veoma ponosan što je napravio blindirani Land Rover Defender tako da se ne razlikuje od standardnog modela – kritična bezbjednosna mjera koja je neophodna za pružanje diskretne zaštite našim VIP klijentima - rekla je Margarita Simkin, suosnivač i predsjednica Inkas grupe.

Sveobuhvatna zaštita

Kompanija je ostvarila svoje ciljeve primjenom sveobuhvatnih mjera oklopa za zaštitu bokova, gornjeg dijela i donjeg dijela vozila.

Ovo uključuje upotrebu vojnog balističkog stakla, zadnje oklopne pregrade, zaštitu rezervoara za gorivo, kao i pojačanje kritičnih strukturalnih tačaka, ključnih mehaničkih komponenti i ugradnju run-flat guma.


Pored toga što izgleda kao standardni model, Inkas je također želio da se vozi kao što bi luksuzni Land Rover i trebao. Da bi se lakše nosio sa dodatnom težinom, kompanija je unaprijedila kočnice i modifikovala vješanje kako bi osigurala „besprijekorno glatku vožnju čak i po najsurovijim terenima“.


Inkas je bio zadovoljan Land Roverovim 5,0 litarskim V8 motorom sa 386 kW/525 KS, što je više nego dovoljno da se nosi sa dodatnom težinom koju dodaje oklop.

Pored standardnih zaštitnih funkcija, Inkas Defender može biti opremljen i sa opcionim bezbjednosnim funkcijama. To uključuje sistem za filtriranje kisika u kabini, sistem za gašenje požara i sirenu za hitne slučajeve. Cijena ovog modela nije saopćena.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.