x

Pobijedili sa 4:0

Inter pregazio Genou na startu Serije A, Džeko zabio gol i upisao asistenciju na debiju

Fudbaleri Intera večeras su na svom terenu pobijedili Genou sa 3:0 u okviru prvog kola nove sezone italijanske Serije A.

Inter je u novu sezonu ušao kao aktuelni prvak Italije, ali mnogi su skeptični da će se uspjeti boriti za odbranu titule. Klub je zbog finansijskih problema prodao nekoliko prvotimaca, ali pokazali su da su uspjeli da nađu odlične zamjene.

Igrači Intera oduševili su danas navijače odličnom predstavom protiv Genoe i zasluženo su slavili sa 3:0. Debi u dresu Intera upisao je i Edin Džeko koji je pokazao da će biti odlična zamjena za Romelua Lukakua.

Aktuelni prvaci Italije odlično su otvorili utakmicu i stigli su do prednosti već u šestoj minuti. Calhanoglu je izveo korner, a najviši u kaznenom prostoru gostiju bio je Škriniar koji pogađa za 1:0.


Inter je do drugog gola stigao već u 14. minuti. Ovaj put Džeko je bio asistent, a sjajan pogodak za 2:0 postigao je Calhanoglu koji je također pokazao da će biti veliko pojačanje.

Nekoliko minuta kasnije i Džeko je mogao do gola. Dijamant je odlično šutirao s desetak metara, ali je lopta na kraju pogodila prečku. Inter je u 43. minuti zabio i treći gol preko Perišića, ali je isti poništen zbog ofsajda.

Početkom drugog poluvremena Calhanoglu je ponovo zatresao mrežu gostujućeg tima, ali je i ovaj put pogodak poništen zbog ofsajda u kojem je bio Perišić.


Džeko je veliku šansu imao u 71. minuti utakmice. Calhanoglu je izveo korner, a Džeko sa pet metara glavom šutira pravo u Sirigua, te je ostalo 2:0 na semaforu.

Međutim, tri minute kasnije Inter konačno stiže do trećeg gola. Džeko odlično šutira s vrha kaznenog prostora, ali Sirigu je ponovo to odbranio. No, lopta se odbila do Barelle koji je odlično uposlio Vidala, a Čileanac pogađa za 3:0.

No, konačnu riječ na meču imao je upravo Džeko. U 88. minuti utakmice Vidal je odlično uposlio Dijamanta koji glavom matira golmana gostujućeg tima i postavlja konačnih 4:0.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.