x

Serija A, 26. kolo

Inter za tri minute slomio otpor hrabrog Beneventa

Nakon prošlosedmičnog poraza od Genoea fudbaleri Intera su danas imali odličnu priliku da upišu pobjedu, s obzirom da je na San Siru gostovao fenjeraš Benevento. Na kraju je Inter i uspio, teže nego očekivano, doći do trijumfa rezultatom 2:0.

Ipak, Benevento je odlično igrao u prvom dijelu i stvorio više izglednih prilika pred golom protvinika, ali u prvih 45 minuta nije bilo golova. Sa druge strane Inter se mučio da probije odbranu posljednjeplasirane ekipe Serije A.

Međutim, fudbaleri Intera su očigledno shvatili da je "vrag odnio" šalu, pa su u nastavku zaigrali puno bolje. Ipak, nisu Nerazzurri ni nakon odmora uspjeli stvoriti veliki broj šansi pred golom Beneventa, ali su prvu veću pretvorili u gol.

Igrala se 66. minuta kada je Vecino nakon kornera prebacio loptu za Skriniara koji pogađa za 1:0.

Samo tri minuta kasnije Inter povisuje na 2:0. Cancelo je uputio odličan centaršut iz slobodnog udarca, a gol glavom postigao Ranocchia.

Benevento je u 81. minuti ostao sa igračem manje nakon što je drugi žuti karton zaradio Viola, pa je bilo jasno da će ova ekipa upisati novi poraz. Podsjetimo, Benevento još uvijek nije uspio doći barem do jednog boda na gostovanjima u Seriji A.


(SportSport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.