x

INTERVJU / Maya Berović o tome da li se stidi porijekla, sukobu sa Jelenom Karleušom, mrtvačkom sanduku kojeg želi...

Maya Berović je rođena Sarajka što ne zna veliki broj ljudi. Njezine pjesme na YouTube broje milionske preglede čime se može pohvaliti ne baš tako impozantan broj estradnih umjetnika, ali to Mayi polazi za rukom. Za naš portal je odlučila progovoriti o svom porijeklu, Jeleni Karleuši, planovima, svom mužu Alenu i još mnogo čemu.

1. Majo, većina njih uopšte ne bi rekla kako si ti Sarajka, a evo kako smo mi medij kojem je sjedište upravo u Sarajevu neminovno je da prvo pitanje bude za tvoj grad. Šta te sve veže za njega, kakva su sjećanja, možeš li nam reći nešto o životu u ovom gradu i kako reaguješ na komentare na društvenim mrežama gdje piše da se stidiš svog porijekla? 

 

Ja sam rođena u jednom mjestu nadomak Sarajeva i tu sam živjela do svoje devete godine, tako da se tog perioda najviše sjećam po dječijim nestašlucima i igranju sa drugarima. Mnogo puta sam rekla da sam ja neko ko Sarajevo voli, jer je to grad koji ima posebnu energiju i uvijek rado dolazim u Sarajevo. Ljudi svašta napišu i izgovore, ali je činjenica da ja uvijek ponosno kažem da sam rođena u Sarajevu.

 

2. Ove godine si postigla ogroman uspjeh svojim albumom, da li je si očekivala takav bum i da li ćeš nastaviti saradnju s Jalom i Bubom Corellijem? Da li si primijetila ljubomoru zavist od strane kolega? 

 

Slagala bih kada bih rekla da nisam očekivala uspjeh sa ovim cd-om, jer su mi se pjesme toliko svidjele, da sam jedva čekala da ih publika čuje i tačno sam znala i osjećala da će biti slušane. Ja tim koji pobjeđuje ne mijenjam, ali sam neko ko je otvoren i za druge saradnike. Meni je bitna dobra pjesma. Što se tiče ljubomore od strane kolega, ja to zaista nisam osjetila, jer ja na takve stvari ne gubim vrijeme i ne primjećujem to. Podržavam uspjeh svakog kolege i drago mi je kada neko snimi dobru pjesmu. Ja nemam problem sa tim i zato ne primjećujem ako i kod drugih ima ljubomore kada sam ja u pitanju.

 

3. Ko ti je sve čestitao na albumu i da li si se u nekog razočarala jer te nije pozvao, poslao poruku, a da si to očekivala (nije potrebno nabrojati imena)?

 

Ne nisam,  svi koji su trebali ili od koga sam očekivala su mi čestitali! 

 

4. Možeš li navesti pet najvećih hitova u 2017. godini na našoj sceni, bez da spomeneš tvoje?

 

Bilo je mnogo dobrih pjesama u ovoj godini, tako da ne bih voljela neku da preskočim i iz tog razloga ne bih nabrajala.

 

5. Opet nam spremaš nešto neviđeno i što će izazvati bum, barem ako je suditi prema fotografijama sa snimanja spota? Za potrebe snimanja spota si završila u sanduku. Kako ti se činila ta ideja kada ti je tvoj tim saopštio? Reci nam nešto o tom projektu? 

 

Nisam neko ko lako pristaje na duete, ali kada sam čula pjesmu „Legalna“, osjetila sam neku posebnu energiju koja me je dotakla. Mislim da je pjesma dobro i nešto potpuno drugačije od onoga što sam do sada snimala.Pored toga, ja i Leon smo se dobro uklopili.Kada je u itanju situacija sa snimanja spota, moram da Vam priznam da mi u prvom trenutku nije bilo baš svejedno, malo me je prošla jeza, ali sam se poslije šalila da ću jednog dana, za mnogo godina, poželjeti baš takav sanduk, zlatne boje sa dijamantima.  

 

6. Mediji ovih dana uveliko spekulišu o tvom odnosu sa Jelenom Karleušom, tvojom prvom komšinicom. U kakvom ste zaista odnosu? 

 

Poznato je da sam ja sa svim kolegama u dobrim odnosima, pa tako i sa Jelenom,ali zbog činjenice da živim na tri lokacije, nemam puno vremena da se družim sa njima.

 

7. Izvijesni novinar koji je do skoro sarađivao sa Jelenom, a više ne, u otvorenom pismu upućenom njoj naveo je. ``Da li si vratila Balmain kaiš Maji Berović?`` Možda u tome leži razlog što su vas mediji doveli u sukob, odakle on zna da ti nije vratila kaiš? Da li je Jelena kontaktirala s tobom povodom toga?

 

Nisam to vidjela i ne znam o čemu je riječ, pa ne bih ni komentarisala takve stvari.

 

8. Bojiš li se da nešto može da ugrozi tvoju karijeru? Neki detalji iz tvog života koje kriješ i slično?

 

Krijem jednu strašnu tajnu, koja bi mogla da ugrozi moju karijeru, a to je da se noću pretvaram u bundevu. (Smijeh) Šalim se naravno. Ne krijem ništa, tako da se ničeg i ne plašim.

 

9. Jedna si od rijetkih koja ne eksponira svog supruga Alena, a i on je jedan od rijetkih koji ne želi da se ``vuče`` po medijima. Kako vam to polazi za rukom, kako uspijevate da očuvate vaš brak? 

 

Iskreno, kada neko hoće, može itekako da se skloni od medija. Alen je čist primjer za to. On ne želi da se eksponira previše i ja to poštujem. Postoje neke situacije kada ga slikaju ili kada izađe u javnost, ali to su zaista rijetki momenti. Mi se prvenstveno poštujemo i podržavamo i to je najveći uspjeh. Pored te dvije stvari, ljubav je nešto što samo upotpunjuje naš odnos, jer se volimo kao prvog dana. On je moja najveća podrška i oslonac.

 

10. Vidiš li sebe uskoro u ulozi majke, da li to planirate ili jednostavno kad se desi - desi se? 

 

Po meni se takve stvari ne planiraju, ali svakako da želim da se ostvarim u toj ulozi.

 

11. Također, nema vas dosta na estradi koji ulažete u svoj izgled, a ti se baš trudiš. Košta li to zaista toliko puno koliko se nagađa i znamo da scenski kostimi znaju biti provokativni, šta suprug Alen kaže na njih? 

 

Nikada ne pričam o ciframa, ali kada je izgled u pitanju, to po meni košta najviše truda. Što se tiče drugog dijela pitanja, već sam rekla da Alen razumije moj posao i da me podržava u svemu. Kada nekog volite i kada ste sigurni u njegovu ljubav, onda nema mjesta za sumnju.

 

12. Da li planiraš za Sarajevo neki veći koncert i za kraj reci šta si sebi poželjela u 2018. godini?

 

Da, u planu su veliki koncerti u Sarajevu i Beogradu, ali o tome ćemo pričati kada za to dođe vrijeme. Mi smo uvijek imali dobru saradnju i sigurno je da ćete Vi među prvima dobiti te informacije. Kada je u pitanju Nova godina, uvijek imam samo jednu želju, a to je da budemo zdravi, sve ostalo trud i rad donese.

 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.