x

Irmscher transformisao Teslu Model Y

Tesla Model Y se po dizajnu ne razlikuje mnogo od ostala tri modela američkog brenda.

Osim formata SUV-a sa petoro vrata, i ne ističe se nešto posebno. Njegov dizajn je za neke elegantan i moderan, ali mnogima nedostaje suština, još jedan stepen sportskog duha koji bi odgovarao prednostima koje nudi.

Irmscher, kojem nije prvi put da se suoči sa električnim automobilom, ponudio je da "riješi" ovu manu, posebno dizajniranim paketom koji ne samo da pruža sportski duh već i veoma visok nivo agresivnosti.

Istina je da su toliko spustili vješanje da praktično ništa nije ostalo od onoga što jeste Model Y. Po prvi put, Model Y ima rešetku koja simulira masku hladnjaka, ali u stvarnosti je to zatvorena ploča, naglašavajući svoje prisustvo crvenim rubom.

Agresivniji branik je drugi novi detalj, reinterpretiran novim linijama i kome je dodata tanja rešetka u donjem dijelu zajedno sa spojlerom koji se proteže preko cijele usne. Novi prednji kraj obezbjeđuje dodatnu širinu za povezivanje sa nekim otvorima na krajevima koji djeluju aerodinamično, i s novom suknjicom koja skriva za koliko je snižena karoserija, odnosno za koliko je školjka bliže tlu.

Njemački specijalista za podešavanje uklonio je aerodinamične poklopce sa točkova i zamijenio ih potpunim 20-inčnim aluminijumskim felnama, sa turbinskim dizajnom i velikim crno obojenim kracima koji otkrivaju diskove i crveno farbane kočione čeljusti.

Poklopci retrovizora su izvedeni u sjajnoj crnoj boji i imaju crvenu oblogu, prenosi AutoRepublika.

Irmscher nije pokazao zadnji dio, ali je ukazao na spojler i difuzor kako bi poboljšao izgled i aerodinamiku.

U enterijeru nema ničeg novog, iako nude nove kožne presvlake za sjedišta. Ni mehanika nije pretrpela nikakve varijacije. Specijalni paket važi za sve verzije Tesle Modela Y.

Izvor: nezavisne.com


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.