x

Wanderlei Silva mogući rival

Iron Mike dobija preko 20 miliona eura za borbu koja bi digla na noge zaljubljenike u Pride!

Legenda svjetskog boksa Mike Tyson vjerovatno se vraća u ring u narednom periodu.

Kao što je to dobro poznato, Iron Mike je počeo da trenira prije nekoliko sedmica najavljujući povratak i neke borbe koje će biti održane u humanitarne svrhe.

Za sada se najviše pominje njegv treći meč protiv Evandera Holyfielda jer je i Holyfield počeo trenirati i polako se vraća u formu, a neke slike i klipovi koje su obojica objavljivali pokazuju da se još uvijek radi o istinskim zvjerima iako imaju uveliko preko 50 godina.

Obzirom da je Tyson ozbiljno shvatio povratak u ring i čini se kako desetljećima nije izgledao bolje, ponuda neće nedostajati. Drugim riječima, borba protiv Holyfielda nije jedina opcija.

Pokrenule su se i priče kako bi moglo doći do MMA borbe jer je Tyson objavljivao fotografije s treningana kojima se vidi kako radi sa UFC borcima Henryjem Cejudom i Vitorom Belfortom.

A, kako prenosi MMA Fighting, opcija je i Bare Knuckle Fighting Championship, odnosno boksačka organizacija u kojoj se borbe odvijaju bez rukavica, odnosno golim rukama.

Pomenuti izvor kaže kako je Tyson nedavno dobio njihovu ponudu u iznosu od 20 miliona eura da pristupi organizaciji i odradi meč, ali ista je odbijena. Ipak, predsjednik David Feldman ne odustaje i vratit će se s još boljom ponudom iduće sedmice kako bi privukao boksersku legendu. A, potencijalni rival u slučaju prihvaćene ponude bila bi legenda Pridea Wanderlei Silva.

Ranije se spominjalo kako bi to bio Tito Ortiz ali od toga neće biti ništa.

"Nisam ništa ponudio Ortizu. Ne znam zaista kako se do tih informacija dolazi. U mojoj glavi je Wanderlei Silva, nešto takve prirode. Bez obzira na to koliko Silva ima godina, on je opasan, i mislim da bi to bio intrigantan meč. Nešto takvo bih volio, ali trenutno je rano", kaže on i dodaje:

"Prvo, želim vidjeti možemo li dovesti Mikea. Poslije bi malo sačekali pa bi počeli s pregovorima oko protivnika. Nismo jopš uvijek uspjeli nagovoriti Mikea, ali mislim da ta vrata nisu zatvorena. Nije rekao 'ne' odmah. Mislim da ima prostora za napredak u tom slučaju".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.