x

Naš najbolji profesionalni bokser

IRON PUKI odradio egzibicioni meč posvećen BH TELECOMU! (Foto)

Naš najbolji profesionalni bokser Edin Puhalo alias Iron Puki odradio je egzibicioni meč posvećen svom zlatnom sponzoru BH Telecomu.


Puhalo je tehničkim nokautom u drugoj rundi pobijedio Bojana Antunovića boksera naših korijena koji živi u Italiji.

IRON PUKI je rekao kako je zbog teške situacije u svijetu kada su upitanju organizacije velikih takmičenja odlučio da odradi jedan egzibicioni meč, jer nije bio u prilici da radi meč za rejting.


- Iza nas je teška godina, ali se nadam da će nova 2021. biti uspješnija i bolja i da će nam se vratiti život u normalu. Želim nove borbe i nove pobjede i nadam se borbi za internacionalnu titulu već krajem zime ili početkom proljeća. Treniram redovno maksimalno ozbiljno, potpuno sam posvećen ovom sportu i nadam se da ću u do kraja 2021.  godine boksati za svjetskog prvaka - objašnjava Puki i dodaje: 


- Imam odličan tim ljudi sa kojim radim: vrhunskog kondicionog trenera Adnana Maljevića i tim PFHSC, a uskoro bi se mogao mom timu još i priključiti jedan novi vrhunski bokserski trener iz Engleske. Uz moj menadžment MTK GLOBAL i mog promotora Redžu Dedića očekujem još puno velikih pobjeda u novoj 2021. godini. BH TELECOM je moj dugogodišnji sponzor i ovo je najmanje što sam mogao učiniti za njih. Želim im puno uspjeha u novoj godini, kao svim našim građanima u BiH - rekao je Edin Puhalo.

IRON PUKI je dvostruki WBO prvak Evrope i WBC prvak Mediterana.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.