x

BOKSERSKA KONVENCIJA

Iron Puki u Orlandu na bokserskoj konvenciji u najstarijoj i elitnoj bokserskoj diviziji WBA predstavlja BiH!

Najbolji i najuspješniji bh. profesionalni bokser Edin Puhalo (alias Iron Puki) doputovao je u Sjedinjene Američke Države na boksersku konvenciju u najstarijoj i elitnoj bokserskoj diviziji WBA.

Konvencija će se održati u Caribe Royale hotelu u Orlandu na Floridi od 11. do 14. decembra, a naš bokser je dobio poziv kao aktuelni WBA prvak Evrope.

WBA slavi 100 godina svog postojanja, a na konvenciju su svoj dolazak potvrdili brojni aktuelni i bivši svjetski prvaci među kojima su Evander Holyfield, Dimitry Bivol, Devin Haney, Miguel Cotto, Erislandy Lara, Marcos Maidana, David Morell, Hector Garcia i mnogi drugi najbolji svjetski bokseri.

Iron Puki je već prvog dana upoznao WBA predsjednika Gilberta Jesusa Mendozu koji je rekao da je veoma sretan što je bh. bokser u Orlandu te mu se zahvalio na dolasku. Također, na konvenciji je i supervizor Pukijevog meča za titulu prvaka Jesper D. Jensen. Iron Puki će drugog dana WBA konvencije biti predstavljen pred komitetom WBA asocijacije kao aktuelni prvak Evrope. Ujedno je jedini aktuelni WBA prvak s područja bivše Jugoslavije.


"Ovo je velika stvar za mene, ali i za našu Bosnu i Hercegovinu jer po prvi put u historiji naše države imamo WBA prvaka i učesnika u ovoj elitnoj bokserskoj diviziji. Čast mi je što ću na najbolji mogući način predstavljati sebe, ali i našu državu", poručio je Puki.

Podsjetimo, naš bokser je 8. oktobra ove godine osvojio WBA evropsku titulu u Berlinu protiv Ukrajinca Romana Golovaščenka prekidom u drugoj rundi. Osim WBA titule, Iron Puki je u ovoj godini osvojio i IBO evropsku titulu.

Bilo je to 9. aprila klasičnim nokautom u trećoj rundi protiv Nils Schmidta. Trenutno je jedan od rijetkih boraca koji je osvojio dvije evropske titule u jednoj godini. Njegov trenutni skor je 22:1 sa čak 21 pobjedom nokautom.


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.