x

Isa Begov Hamam by EGE u Sarajevu, oaza mira i odmora za sve! (Galerija)

U subotu, 7. avgusta u Sarajevu je svečano otvoren Isa Begov Hamam by EGE. Lojalnost i vjernost zadovoljnih klijenata Beauty studija EGE sada su dostigli novi nivo, tako da će svi koji žele sebi priuštiti trenutke relaksacije i odmora na adresi Bistrik 1 u srcu Sarajeva pronaći samo najbolje za sebe i svoje najmilije.

Isa Begov Hamam by EGE

Bistrik 1, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

062 576 495

Ovaj spa centar je jedinstveno mjesto u gradu, gdje ćete zaboraviti na umor i stres, a otići puni pozitivnih utisaka. Isa Begov Hamam by EGE je na radost brojnih Sarajlija otvorio svoja vrata i gradu donio posebnu notu hedonizma.


Sarajlije imaju priliku da na jednom mjestu uživaju u vrhunskim uslugama koje opuštaju, relaksiraju um i tijelo, te poboljšavaju način života. Usluge koje ćete pronaći u ovom spa centru odvode vas u potpuno novi svijet njege za Vas. Sami ambijent je čaroban, dok zgrada gdje se nalazi Isa Begov Hamam ima bogatu historiju.


Pored jacuzzija, hamama, saune, spa centar nudi i sljedeće usluge: maderoterapija, ayurveda masaža, anticelulitna masaža, prenatalna masaža, aromaterapija, relax masaža, shiatsu masaža, cupping masaža, refleksologija, sportska masaža, klasični pedikir, medicinski pedikir, estetski pedikir, parafin nogu i ruku, nadogradnja noktiju, geliranje, manikir sa lakiranjem, manikir, depilacija (pazuh, bikini, brazilka...), limfna drenaža, refleksologija, masaža vulkanskim kamenjem, VIP masaža.


Kako smo prethodno spomenuli, novootvoreni Isa Begov Hamam by EGE ima bogatu historiju. Isa-begov hamam, poznat i kao Carev hamam, je najstarije javno kupatilo u Sarajevu. Dao ga je izgraditi treći beg Osmanlijske pokrajine Bosne i glavni osnivač Sarajeva i Novog Pazara, Isa-beg Isaković. Podignut je u neposrednoj blizini Careve džamije. Hamam se spominje već 1462. godine. Vremenom je zgrada hamama oštećena, a potpuno je srušena 1889. godine. Hamam je ponovno sagrađen 1891. po nacrtu arhitekta Josipa Vancaša. Kada je počeo rat 1992. godine, teško je oštećen. Prilikom obnove, nekoliko godina kasnije, graditelji su mu nastojali vratiti izvorni izgled. Ali, uveli su i neke novine, pa su pored hamama postojale i sobe. U međuvremenu je opet zatvore, a sada je ponovo otvorio vrata pod nazivom Isa Begov Hamam by EGE.


Dakle, već sada možete uživati u uslugama Isa begovog hamama.

Kontakt: 062 576 495
Facebook: https://www.facebook.com/hamambyege/?ref=page_internal
Instagram: https://www.instagram.com/hamambyege/

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.