x

Iskoristite lubenicu u kuhinji

Rijetko ko može odoljeti komadu dobro ohlađene lubenice u vruć ljetni dan. Iako je vrlo sočno i osvježavajuće, to se voće brzo kvari te ga treba potrošiti u najkraćem mogućem roku… Ne bacajte hranu. Upotrijebite svaki sočni komadić. Evo što vam predlažemo…

Sorbet od lubenice

Ostalo vam je lubenice koju ne možete pojesti prije nego što se počne kvariti? Napravite od ostataka osvježavajući sorbet. Dovoljno je izblendati slatki crveni plod s malo limunova soka i staviti u ledenicu nekoliko sati da se smrzne.

Kockice leda od lubenice

S obzirom na to da lubenica ima visok postotak vode, idealna je i za pripremu aromatiziranih komadića leda. Izblendanu lubenicu stavite u posudice za pripremu leda pa ih nakon zamrzavanja iskoristite za posluživanje koktela. Kockice leda od lubenice posebno će dobro pristajati uz sangriju.

Smoothie

Kakav bi to smoothie bio bez sočnog zamrznutog voća? Ostatke lubenice narežite na manje komade, pohranite u ledenicu, pa iskoristite sljedeći put kada pripremate ukusni smoothie.


 Salata od lubenice

Lubenicu možete iskoristiti i za pripremu slanih salata. Da dobro ste pročitali. To ljetno voće izvrsno se sljubljuje s feta sirom, rikulom i mentom.

Lubenica na roštilju

Želite li uživati u lubenici na nov način? Narežite je na kriške, lagano posolite i stavite na roštilj. Vjerovali ili ne, taj će trik još više podcrtati njezinu slatkoću.


 Lubenica u juhi

Jeste li čuli za gazpacho? Ta španska juha obično se priprema od izblendane svježe rajčice, krastavaca i drugog povrća te se poslužuje hladna. Umjesto svježih krastavaca u juhu stavite zeleni dio lubenice koji većina baca u smeće, te se poigrajte s ostatkom ukusa.

 Lubenica u sušiju

Lubenicu možete iskoristiti i za pripremu vegetarijanskog sušija. Crveni plod narežite na sitne komadiće pa ih pomiješajte sa svježim krastavcima i avokadom te zarolajte s rižom i norijem.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.