x

PRVI PUT GOVORI O STRAVIČNOM ISKUSTVU

Ispovijest djevojke koju je oteo ubica iz Mladenovca: Upao je u taksi s bombom i prijetio da će nas pobiti, kreće agonija...

Pobio sam sad ljude, pa ću i vas ako me ne budete vozili gdje kažem! Ovo je rekao U. B. (20), osumnjičen da je 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona ubio osmoro mladih i ranio 14 ljudi, kada je sa bombom u ruci oteo taksi u kom je bila stranka. Podsjetimo, U. B. je, kako se sumnja, počinio masakr hicima iz kalašnjikova i po sopstvenom priznanju "pucao je da zaplaši mještane dva sela kod Smedereva i Mladenovca, jer ga ogovaraju i omalovažavaju".

Djevojka, Jelena A. (19) koja je bila talac osumnjičenog masovnog ubice, u ekskluzivnoj ispovijesti za Kurir opisala je agoniju kroz koju je prošla, a koja je trajala puna tri sata! Ona  je na početku razgovora objasnila da ona nije trudna, kao što su to svi mislili.

- Ja nisam u drugom stanju, to sam slagala otmičara, u nadi da me neće ubiti ako zna da čekam bebu. To sam uradila da bih sačuvala svoj život, ali i život taksiste - rekla  je ova djevojka za Kurir.

Jelena A. jedna je od 50 svjedoka u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Smederevu vodi protiv U. B., a jučer je dala izjavu u ovoj instituciji. Po izlasku iz zgrade tužilaštva, ona  je opisala svoj susret sa, u tom trenutku, najtraženijim i najopasnijim bjeguncem u Srbiji!


- Te večeri, oko 22.30, krenula sam taksijem iz Smedereva kod vjerenika na Ub, i dok sam sa taksistom komentarisala zbog čega li na putu ima toliko policije i Hitne pomoći, na naplatnoj rampi Mali Požarevac, na kojoj smo stajali, vidjela sam krupnog mladića u plavoj majici kako izlazi iz šumice - kaže ova hrabra djevojka i dodaje da je tada pomislila da mladić radi na naplatnoj rampi.

- Ispred nas su bila dva vozila, a taj mladić je ubrzanim hodom ušao u taksi. Sjeo je pored mene na zadnje sjedište, a u ruci je držao bombu! - prisjetila se Jelena A. za Kurir.

- Taksista je povikao: „Izlazi napolje! Izlazi, ko si ti?!“ Uplašila sam se, a U. B. je samo rekao: „Nastavi da voziš! Ubio sam sad toliko ljudi, pa ću i vas ako ne budete slušali!“ U sekundi sam se sjetila da slažem, i tako pokušam da se spasem, da sam trudna. Samo me je pogledao i nastavio da prijeti da će nas pobiti. Kad smo prošli naplatnu rampu, u daljini se vidjela policija, a on je tada rekao: „Ne brini, ljubavi, ti si sad moja supruga, trudna si i mi sad idemo kod ljekara!“


Kako kaže, ostala je u šoku, zaledila se od straha, ali pokušala je da ne paniči u toj kriznoj situaciji.

- Zagrlio me je i mazio po stomaku. Naježila sam se, ali sam izdržala. Izbjegli smo policiju i taksista je sve vrijeme pokušavao da ga istjera iz vozila, ali ubica bi počeo da viče, prijeti i igra se bombom. Konstantno ju je prebacivao iz jedne u drugu ruku, igrao se njom - kaže Jelena, dodajući da se vožnja do Uba odužila i trajala skoro tri sata, što je duplo više od uobičajenog vremena.


- Dugo smo se vozili kroz neka sela kako bismo izbjegli policiju, koja je bila na svakom ćošku. Napokon smo došli do Uba, ostavili su me tu, a oni su nastavili dalje. Kasnije sam saznala gdje ga je taksista vozio i šta je zapravo uradio - kaže nam ona.

Djevojka, koja će uskoro napuniti 19 godina, spasla se sigurne smrti jer je uspjela da se snađe i nadmudri pomahnitalog ubicu iz Dubone.

- Dan nakon masakra ubljanska policija je došla po mene kako bi im dala izjavu, a sad sam sve to opet ispričala u tužilaštvu. Uspjela sam da spasem svoj život i srećna sam zbog toga - rekla je ona.

.


Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.