x

IZAZVAO BURNE REAKCIJE

Ispravka: Kličko demantovao izjavu o Srbiji koja je izazvala žestoke reakcije!

Bivši bokserski svjetski prvak u teškoj kategoriji i gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko oglasio se povodom sporne izjave koju su mu žestoko zamjerili u Srbiji.

Kličko je tokom Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu dao intervju za švicarski list "Le Canton27.ch", te se zahvalio Albancima i Kosovu na vojnoj podršci i navodno je uporedio agresiju Rusije sa situacijom između Srbije i Kosova.

"Veoma mi je drago što sam prvi put sreo jednog albanskog novinara, što je dobra prilika da prenesem poruku vama, albanskom narodu na Balkanu. Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava da okupira Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije", rekao je  navodno Kličko, dodavši:


"Vjerujem da ćemo mi u Ukrajini, pored Boga, vratiti ovu podršku našoj zemlji, našem narodu. Hvala Kosovu, hvala Albancima. Kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo oslobođeni i mi od Rusije", rekao je navodno Kličko na kraju razgovora.

Očekivano, ova izjava izazvala je žestoke reackije medija u Srbiji koji su je okarakterisali "skandaloznom" i bivši bokserski as morao se lično oglasiti na društvenim mrežama.

"Prijatelji, pojedini internet mediji, uključujući ruske, počeli su širiti moj navodni citat u vezi sa Srbijom i Albanijom. Ja to nisam rekao. I prije nego što prenesu takvu vrstu informacije i bilo šta citiraju, novinari bi trebali zatražiti audio ili video dokaz takve ekskluzive", napisao je Kličko na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Reagovala je čak i ambasada Ukrajine u Beogradu koja navodi da Kličko nema nikakve veze, niti ovlašćenja da iznosi stav Ukrajine po pitanju spoljne politike.

.

..

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.