x

Isprobajte masku za lice koju Gigi Hadid koristi u izolaciji

Ne možemo poreći – koža Gigi Hadid je blistava – i to s dobrim razlogom!

Dvadesetpetogodišnja manekenka koristi usluge slavne Mimi Luzon, čiji su klijenti slavne ljepotice poput Naomi Campbell, Kaie Gerber, Irine Shayk, Adriane Lima i naravno sestre Gigi Hadid, Belle.

Ali u ovim teškim vremenima, ne možemo svi priuštiti skupu kozmetiku. Poznato je da Luzon maske za lice sa zlatnim česticama koštaju 349 dolara. Kozmetički centar Mimi Luzon je želio da pomogne svim damama tokom karantina i podijelio je svoj jednostavni DIY recept za masku za lice.

Lagana maska ne zahtjeva mnogo sastojaka i, kako Luzon objašnjava, to je “odlično sredstvo za čišćenje toksina, pojačava tonus kože i daje koži trenutni sjaj”.

Potrebna vam je jedna šolja zelenog čaja, dvije šolje rižinog brašna i pola kašičice meda. Sve to pomiješajte, masirajte kožu lica i ostavite je da stoji 20 minuta. Zatim isperite masku toplom vodom i pogledajte vašu svježu, blistavu kožu.

Koliko često možemo koristiti masku? Luzon predlaže “što je više moguće”. Ona takođe napominje da je “prateći istočne prakse njege kože, za našu kožu izuzetno korisno da svakodnevno koristimo maske za lice sa različitom funkcijom; to mogu biti učvršćujuće, hidratantne ili one koje osvjetljavaju kožu. Naravno, možete koristiti bilo koju masku koju imate u kući svaki drugi dan, ili možete sami napraviti tretmane kod kuće”.

Zahvaljujući Mimi Luzon, znamo u šta se upuštamo ovih dana.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.