x

Istina o Nejrinoj fotografiji kraj mezara: Slika je od prošle godine i njen otac je ukopan u Sarajevu!

Nakon što je fotografija Nejre Lilić kraj mezara oca Nijaza, doživjela ekspanziju na društvenim mrežama, prvenstveno na tviteru, pojedini mediji, među kojima je i Ekskluziva.ba portal, objavili su informaciju kako je ista nastala danas u Potočarima. Međutim, Nejra nije otišla danas da kaže svom babi da je diplomirala, kako smo prenijeli, jer je slika nastala prošle godine, i to ne u Srebrenici,  već na sarajevskom mezarju Kovači. 

Fotografija Nejre Lilić kraj mezara oca Nijaza je danas u brojnim, ne samo domaćim, već i svjetskim medijima objavljena uz tekst kako je to "današnja najsnažnija slika iz Potočara". Međutim, riječ je o lažnoj vijesti, budući da je Nejra ovu fotografiju objavila još prošle godine, a uz to, ista je nastala na Kovačima u Sarajevu, gdje je ukopan njen otac Nijaz. Istinu o spornoj fotografiji je ispričala Nejrina tetka, odnosno Nijazova sestra. 


- Nijaz nije ukopan u Srebrenici, slika nije od ove godine. Moj brat Nijaz je ukopan na Kovačima u Sarajevu, on jeste poginuo u Srebrenici, ali nije tamo ukopan. Slika je od 2019. godine, a ne ovogodišnja kao što piše da je poslata snažna poruka "Nejra otišla na mezar". Neko očito nešto želi da ovim postigne, ja ne želim da se to dešava preko moga brata, preko njega mrtvog. Ne želim da neko mog mrtvog brata upotrebljava za nešto svoje. Ne želim da neko profitira na njegovim kostima, a njegova majka gorke suze lije - istakla je za Ekskluziva.ba portal Nijaza Hećo - sestra rahmetli Nijaza i ujedno Nejrina tetka.

Ekskluziva.ba portal se ovom prilikom izvinjava porodici Nijaza Lilića zbog nanesene boli i diranja starih rana, a zbog prenošenja lažne i neprovjerene vijesti.

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.