x

Istina o pjevačici: Kako je Sandra Afrika od plesačice postala jedna od najbogatijih pjevačica?

Sandra Afrika otkrila je kako ju je Ivan Zak u nekadašnjem klubu lansirao u folk zvijezde, pa je objasnila kako je do 30. godine priuštila sebi sve što je poželjela i o čemu je sanjala. Na njene folk note Hrvati su čekali u redovima, a Sandra kaže da je gledala te kolone ljudi i ni sama nije znala šta je snašlo. U njenih 163 centimetra stalo je 53 kilograma žive vatre.

Pjesma joj je donijela jahtu, nekretnine i luksuzne automobile. Sandra kaže da je do 30. godine priuštila sve što je poželjela i o čemu je sanjala.

Prije pjevačke karijere nastupali ste u plesnoj grupi koja je pratila Mileta Kitića na nastupima. Kad ste i kako odlučili ples zamijeniti pjevačkom karijerom?

– Da, pojavila sam se u nekoliko Miletovih spotova. I tad je moj menadžer, tadašnji dečko, primijetio da se na Balkanu velika prašina podigla oko mene. Kako sam dobila tad informaciju, Miletovi menadžeri su bukvalno uslovljavali da moram da se pojavim na njegovom nastupu. Moj menadžer je dobio te informacije i vidio da se ja u toj situaciji koristim gotovo nizašta. Rekao mi je: “Zašto to radiš kad možeš sad, u ovoj situaciji, s bilo kakvom pjesmom da napuniš bilo koji klub?”. Odveo me je kod Marine Tucaković, koja mi je napisala pjesmu “Afrika”. U samo nekoliko dana pjesma je postala veliki hit. Po njoj sam dobila nadimak i nastupi su počeli odmah. Punila sam diskoteke širom Balkana i Evrope. Nisam znala šta me je snašlo. Eto, tako je sve krenulo prije 13 godina.


Ivan Zak vas jako hvali. Vaši nastupi u njegovim Lampašima punili su klub, pa kako ste započeli tu saradnju? Kad ste se upoznali, kako je sve to počelo? Koliko su Vam nastupi u Lampašima pomogli u karijeri?

Ivan Zak ima dobar njuh za biznis. Prvi u Hrvatskoj je osjetio da će u Hrvatskoj pjevači iz Srbije i Bosne i Hercegovine zavladati hrvatskom scenom. Počeo je dovoditi pjevače u svoju diskoteku Lampaši, koja je tad radila najbolje u Evropi. Pozvao je mog menadžera i brzo su napravili dogovor. Uslijedio je nastup u Lampašima. Sjećam se, diskoteka je bila uvučena oko 200 metara od glavnoga puta. Ja ulazim na parking, a ispred diskoteke red do puta. Tako je počela Afrika harati Hrvatskom. Ubrzo su drugi vlasnici vidjeli što Ivan Zak radi i počela je otimačina oko termina gdje ću i kad pjevati u Hrvatskoj. Tu smo se upoznali Zak i ja, a sad smo čak i kumovi. Naravno da mi je puno to pomoglo u karijeri. Tad je sve i počelo.


Iza vas je više od deset godina uspješne karijere. Kako vam se iz današnje perspektive čine vaši počeci? Što biste promijenili da možete?

– Ništa ne bih mijenjala. Iza mene je ostalo lijepo vrijeme puno hitova. Valjda zato i dobro plivam kroz sve ove promjene u muzici. Pojave se novi, budu “in” neko vrijeme i nestanu. Ko je Sandra Prodanović, a ko Sandra Afrika? Ima li razlike? Sandra Prodanović je ista Sandra Afrika. Nema razlike. Čak me i ukućani zovu Afrika.

U biografiji vam stoji da pametno ulažete novac. U šta ulažete, šta Vam je najveći gušt? Šta još sebi niste uspjeli da priuštite, a silno želite?

– Kažu da si bogat onoliko koliko potrošiš i proputuješ. Tako da kod mene novac služi za trošenje (smijeh). Sve što sam željela sam sebi i priuštila, nemam nekih neostvarenih želja.

Prema vašem iskustvu, u kom je gradu ili državi najbolji bakšiš?

– Na nastupima po diskotekama i klubovima bakšiša nema. To je uglavnom na privatnim veseljima. I pravila nikad nema.

Kad ste zaradili za prvi automobil, koji ste prvi i kad kupili i šta sve danas posjedujete?

– Ne bih o tome da ne bi bilo da se hvalim. Ali, evo, prvi automobil sam zaradila i kupila odmah poslije prvog radnog pjevačkog vikenda u Švajcarskoj.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(24sata.hr)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Tko danas čita ovo svjedočanstvo, trebao bi slaviti sa mnom i mojom obitelji jer je sve počelo kao neki vic, a drugi su rekli da je nemoguće. Ja sam Ruža Tomašić iz šibenskog kraja (Hrvatska). Sretno sam oženjen s dvoje djece i prekrasnom suprugom. S mojom se obitelji dogodilo nešto strašno, izgubio sam posao, a supruga je napustila kuću jer se nisam mogla dobro brinuti o sebi i obitelji. nju i moju djecu u to određeno vrijeme. Uspio sam devet godina, nijedna supruga koja bi me podržala da se dobro brinem o djeci. Pokušavam poslati SMS poruku svojoj ženi, ali ona me sprečava da razgovaram s njom. Pokušavam razgovarati s njezinom prijateljicom i njezinom obitelji, ali još uvijek znam da bi mi netko mogao pomoći i poslao sam zahtjev kasnije tolikim tvrtkama, ali još uvijek me ne zovu, dok ne dođe vjerni dan koji nikad u životu neću zaboraviti , Kad sam upoznao svog starog prijatelja kome sam objasnio sve svoje poteškoće, a on mi je pričao o velikom čovjeku koji mu je pomogao da se dobro zaposli u tvrtki Coca-cola i rekao mi je svoj šarmer, ali ja sam osoba koja nikad ne vjeruje u čaroliju, ali odlučio sam je pokušati i Drosagiede me uputio i pokazao mi što da radim u ova tri dana ručka čarolija. Slijedim sve upute i radim ono što je tražio od mene da učinim dobro. Drosagiede osigurava da je sve dobro prošlo i supruga bi me ponovno vidjela nakon divnog djela Drosagiede. Supruga me zove nepoznatim brojem i ispričala se i rekla mi je da joj stvarno nedostaje, a naša djeca i moja supruga dođu kući. I nakon dva dana kad mi je tvrtka poslala zahvalno pismo, sada sam uzorni menadžer tvrtke ovdje u SAD-u. Savjetujem da ako imate problema pošaljite poruku na ovaj e-mail: [email protected] ili WhatsApp na +2349014523836 ili Viber na +2349014523836 i dobit ćete najbolji rezultat. Uzmi stvari zdravo za gotovo i oduzet će ti se. Želim vam najbolje.