x

Isusovke za 21.vijek: Air Max sa svetom vodicom u đonu

Bruklinski dizajneri stavili su svetu vodicu u vazdušni đon Nike patika i nazvali ih “Isusovim sandalama”, a ljudi za njih izdvajaju 3.000 dolara.

Da je car iz bajke “Carevo novo ruho” zaista živ, vjerovatno bi bio oduševljen i rado platio 4.000 dolara za patike kojima je đon pun svete vodice. Izgleda da takvih “careva” u modernom svijetu ne manjka, pošto je svih dvadesetak napravljenih pari odmah prodato.

Patike, koje djeluju kao redizajnirane Air Maxice iz 1997. godine, sadrže osveštanu vodu iz rijeke Jordan u petama, napravljene su od “okađene vune” i imaju krstiće na pertlama.


“Bogovske patike” osmislila je dizajnerska kompanija MSCHF, koja je napravila dvadesetak pari kako bi ismijala moderne trendove velikih korporacija.

“Sjetili smo se kolaboracije ‘Adidasa’ sa ‘Arizona ledenim čajem’, kada su napravili nekoliko desetina pari patika sa različitim aromama. Ovim potezom smo htjeli da ismijemo i pokažemo koliko je sve to apsurdno postalo”, istakao je direktor MSHCF Daniel Greenberg za New York Post.

Odlučili su da je najbolji način da to urade da iskoriste jednu od najuticajnijih osoba u istoriji – Isusa Hrista.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.