x

Italijani tvrde: Juventus želi Kolašinca!

U Juventusu su odlučni u namjeri da tijekom zime dodatno pojačaju tim. Već se sastavljaju i liste želja, a sudeći prema informaciji koju je objavio Sky Sports, na njoj se nalazi i bh. reprezentativac Sead Kolašinac. 

Obzirom da bi se Patrice Evra mogao vratiti u Englesku gdje je prošlosti nastupao sa dosta uspjeha, čelnici Juventusa već su počeli razmišljati o zamjeni. Na radaru trenera Massimiliana Allegrija se nalazi nekoliko igrača, među kojima je i Sead Kolašinac kojem na ljeto ističe ugovor sa Schalkeom. 

 

Pojedini italijanski mediji navode da Kolašinca u Juventusu vide kao odlično pojačanje na lijevom beku, a vrijedi istaći da se pored Stare dame za usluge bh. fudbalera još zanimaju Liverpool, Manchester City, Bayern, Roma... 

 

Unatoč željama Schalkea za produženjem saradnje, Kolašinac poziv kluba kao što je Juventus zasigurno ne bi odbio tako lako.

 

Kolašinac je iza sebe ostavio odličnu polusezonu. U svim takmičenjima je postigao dva pogotka i upisao šest asistencija, a uvršten je i u idealni tim jesenjeg dijela Bundeslige.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.