x

mjesto za odmor

Italijanska jezera koje treba posjetiti jednom u životu

Osim što privlači mnoštvo dnevnih izletnika iz Venecije i Verone, također je iznimno popularno među turistima iz Austrije i Njemačke.

Gradovi, moda, historija, arhitektura, gastronomija, planine...

Ima li nešto što Italija kojim slučajem nema? Nama se čini da ne. A onda dodajte još i brojna jezera razbacana „Čizmom“, od kojih smo pronašli neka koja bi za života zbilja valjalo makar jednom vidjeti...

Jezero Garda

Garda jedno pravo „narodsko“ jezero. Osim što privlači mnoštvo dnevnih izletnika iz Venecije i Verone, također je iznimno popularno među turistima iz Austrije i Njemačke.

Ako se vozite oko jezera, vjerojatno ćete morati stalno izbjegavati ambiciozne putnike s ruksakom i cijele porodice biciklista.


Jezero Lugano

Samo oko 40 posto jezera Lugano je zapravo u Italiji, ali i na švicarskom dijelu jezera osjećat ćete se kao da ste u Italiji. Prevladavajući jezik i kuhinja su talijanski, a palme i blago vrijeme više podsjećaju na mediteransku obalu nego na alpsko jezero.

Najljepše područje na talijanskom teritoriju nalazi se na sjeveroistočnom ogranku jezera Lugano, gdje gusto šumovite planine okružuju ljupku skupinu gradova na obali jezera.


Jezero Iseo

Smješteno između lombardijskih ovo slikovito vodeno tijelo protuotrov je većim, često turističkim i pretrpanim jezerima u istoj sjevernoj regiji.

Mali gradovi oko jezera zapravo su još uvijek ribarska sela, koja se kreću po istim sezonskim ritmovima koji ih održavaju stoljećima. Dakle, ovo je jezero idealno za smirenje, gdje oko vas neće biti horde turista.

Kad ste ovdje, svakako razmislite o izletu na vodu radi pecanja, razgledavanja, vožnje kajakom ili jedrenja na dasci. I ne propustite posjetiti maleni Monte Isola, sa svojim lijepim selom i pješačkim stazama koje vode do šumovite planine.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.