x

ideja gradonačelnika

Italijanski gradić Biccari jefitno prodaje namještene kuće kako bi privukao nove stanovnike

Grad Biccari nudi kuće po cijeni od jednog eura, ali za razliku od drugih italijanskih gradića koji su već predstavili ovakve ponude, Biccari nudi i već namještene kuće u koje možete useliti odmah.

Cijena od jednog eura pokazala se veoma privlačnom, no veliki broj zainteresovanih kupaca odustao je od kupovine jer nisu željeli trošiti novac i vrijeme na renoviranje kuća. Biccari zbog toga nudi već uređene kuće za 7.500 - 13.000 eura.

Gradonačelnik Gianfilippo Mignogna osmislio je ovu ponudu kako bi vratio život u italijanski grad u kojem trenutno živi samo 2.000 stanovnika. Kao i mnogi drugi mali gradovi i sela, Biccari je u posljednjih nekoliko godina napustio veliki broj ljudi koji je posao našao u većim gradovima.


Mignogna ističe kako su se mještani nekad vraćali u grad preko ljeta, no sada to rijetko čine. Veliki broj kuća je prazan, iako su vrlo pogodne za život.


Više od 100 kuća je na prodaju, neke koštaju samo jedan euro, a druge su namještene i renovirane te koštaju od 7.500 - 13.000 eura. Oni koji odluče kupiti kuću koja košta jedan euro također moraju uplatiti depozit od 3.000 eura koji će im biti vraćen nakon završetka renoviranja kuće.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.