x

crni bombarder

Iza ovog Range Rovera stoji Overfinch

U poznatoj britanskoj tuning kompaniji Overfinch Land (Range) Roverima se bave od 1975. godine, a njihova posljednja brojčano ograničena kreacija svidjet će se ljubiteljima karbona.

Overfinch Velocity zasnovan je na aktuelnom Range Roveru, može se dobiti u standardnoj ili u verziji s produženim međuosovinskim rastojanjem i za ljubitelje temeljito dorađenih Range Rovera predstavlja ono što za ljubitelje dorađenih G Mercedesa predstavljaju modeli koje "potpisuje" njemačka tuning "institucija" Brabus.

Suština modela Velocity je u mnogobrojnim karbonskim karoserijskim komponentama kojima je obložena velika karoserija koja se neće nuditi samo u crnoj boji. Zanimljivo dizajnirane su i 23-inčne aluminijske felge, a crna boja u ovom slučaju dominira i u kožom obloženoj unutrašnjosti u kojoj, zbog udobnosti, nije predviđeno treće (srednje) sjedište u drugom redu.

I dok Overfinch potencijalnim kupcima nudi bezbroj boja za karoseriju i unutrašnjost, svaki Velocity za pogon će koristiti isključivo 5-litarski V8 motor koji uz asistiranje mehaničkog kompresora raspolaže sa 565 konjskih snaga i 700 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se na obje osovine distribuitaju posredstvom 8-stepenog automatskog mjenjača.

Cijena? Kažu: "Ako pitate, onda za ovaj auto nemate dovoljno novca".


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.