x

Izaberite njega ili nju svaki dan: Pročitajte priču koja može spasiti vašu vezu!

Na Facebooku smo naišli na priču koju je napisao Brajan Rivs, bivši kapetan vazduhoplovstva SAD koji je po njegovim riječima preživio mnoge mračne noći duše i uradio mnogo glupih stvari koje su ga naučile dobrim lekcijama.

Većina ljudi koja je iskusila ljubav moći će da se poveže sa ovom pričom i iskreno osjećamo da ima moć da spase odnose djelujući kao poziv za buđenje ljudima koji imaju nekog posebnog u svom životu.

 

``Proveo sam 5 godina povređujući dobru ženu tako što sam ostajao sa njom ali nikada nisam zapravo izabrao samo nju.

 

Ja sam stvarno želio da budem sa ovom djevojkom. Zaista sam želio da izaberem nju. Ona je bila izuzetna žena, sjajna, zabavna, seksi i senzualna. Činila je da se cijelo moje tijelo smije svojom brzom duhovitošću i činila je da se napravi kratak spoj u mom mozgu svojom egzotičnom ljepotom. Buđenja sa njom ušuškanom u mojim rukama je bilo moje srećno mjesto. Ludo sam je volio.

 

Nažalost, kao što se dešava sa mnogim mladim parovima, naše neznanje o tome kako da se stvori dobra ljubav brzo se pretvorila u stresne izazove u našem odnosu. Ubrzo, kada su se moja blažena jutra zamijenila nezrelim načinom mog svakodnevnog života, često sam se pitao da li postoji negdje neka žena koju je bilo lakše voljeti i koja bi mene voljela bolje.

 

Kako su mjeseci prolazili, tako mi je ta misao sve više odjekivala glavom, nju sam birao sve manje i manje. Svaki dan, pet godina, birao sam je sve manje.

 

Ostao sam sa njom. Samo sam prestao da biram nju. Oboje smo patili.

 

Biranje nje značilo bi fokusiranje na poklone koje je ona donosila svakodnevno u moj život za koje bi trebalo da budem zahvalan: njen smijeh, ljepota, senzualnost, razigranost, druženje i još toliko toga...

 

Nažalost, često mi je bilo nemoguće da to prihvatim, ili čak da vidim - šta je to toliko divlje divno kod nje.

 

Bio sam previše fokusiran na bijes, nesigurnost, zahtjeve i na druge aspekte njene snažne ličnosti koja se reflektovala na mene. Što sam se više fokusirao na njene loše stvari, to sam ih više i viđao. Sebe sam reflektovao na nju, nudeći joj najgore od svog ponašanja. Naravno, ovo je samo uvećalo pritisak u našoj vezi...što me je dovelo do toga da je izaberem još manje...

 

I tako se naša gadna smrtna spirala odigravala narednih 5 godina.

 

Ona se jako borila da izaberem nju. To je bio uzaludan zadatak. Ne možete da natjerate nekoga da izabere vas, čak i ako vas vole.

 

Da budemo iskreni, nije ni ona u potpunosti izabrala mene. Bes koji je pokazivala ponekada prema meni bio je dovoljan dokaz za to.

 

Shvatam sada, međutim, da je bila ljuta na mene jer se često nije osjećala sigurno sa mnom. Osjećala je da nisam nju birao svaki dan, u mojim riječima i u mojim djelima i plašila se da ću je ostaviti.Zapravo, i jesam je ostavio.

 

Tako što što nisam birao nju u potpunosti tokom 5 godina, fokusirajući se na ono što mi smeta kod nje, a ne na ono što sam obožavao kod nje, tako sam je napustio.

 

Kao dragocjeni mirisni cvijet koji sam ponosno donio u svoju kuću, ali sam onda zaboravio da ga zalivam, ostavio sam je na bezbroj načina da se suši na vrelini naše intimne veze.

 

Nikada više neću ne-izabrati ženu koju volim.

 

To je mučenje za oboje.

 

Ako ste u vezi, pozivam vas da odgovorite na ovo pitanje:

 

``Zašto biram svog partnera danas?``

 

Ako ne možete da pronađete zadovoljavajući odgovor, kopajte malo dublje i nađite ga. To može da bude nešto jednostavno kao primjećivanje da je u dubini srca ova izjava tačna: ``Jednostavno je biram.``

 

Ako ne možete da pronađete odgovor danas, zapitajte se opet sjutra. Svi mi imamo loše dane.

 

Međutim, ako prođe previše dana bez odgovora i vi jednostavno ne znate zašto birate vašeg partnera, a vaša veza je ispunjena svađama i stresom, pustite je...Otvorite vrata za neko drugo ljudsko biće da se pojavi i pogledajte ih sa svježim pogledom i srcem koje želi da bira tu osobu svaki dan.

 

Vaše voljene osobe zaslužuju da budu birane. Svaki dan.

 

I vi to zaslužujete. Birajte pažljivo.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.