x

Izbjegnite ih: Ovo su pet ogromnih grešaka koje pravimo pri sušenju kose fenom!

U postizanju savršenog rezultata mogu nas spriječiti greške koje često radimo kod sušenja.

Za uspješno sušenje najvažnije je poznavati teksturu vlastite kose. Zatim na red stiže i pravilno korišćenje proizvoda za njegu kose. Kombinacija ova dva faktora dovodi do frizure s kojom ćete biti zadovoljni, ali u postizanju savršenog rezultata mogu nas spriječiti greške koje često radimo kod sušenja.

 

1. Prerano sušimo kosu

 

Mnoge žene počinju sa sušenjem čim završe sa tuširanjem, ali važno je da prije sušenja odstranite vodu iz kose. Prvo je dobro iscijedite rukama, a zatim ju zamotajte u peškir koji će pokupiti suvišnu vodu.

 

2. Počinjemo sušenje na potiljku 

 

Uvijek krenite s prednje strane glave pa lagano napredujte prema zadnjoj strani. Tako ćete lagano i ravnomjerno ukrotiti vlasi koje se nalaze uz liniju kose, a koje se često nakovrdžaju i stvaraju nam probleme svojim `mršenjem`.

 

3. Pogrešno nanosimo proizvode za kosu 

 

Ne raspoređujemo ravnomjerno regeneratore, balzame za ravnanje ili naglašeniji volumen. Kod nanošenja ovih proizvoda obavezno izbjegavate područje oko tjemena i `zadržite` se u donjem dijelu dužine kose. Kosu možete podijeliti u nekoliko dijelova pa na svaki temeljito nanijeti željeni proizvod. Takođe pazite da vas ne ponese njihov lijepi miris i tekstura te da ne nanesete previše proizvoda.

 

4. Koristimo fen lošeg kvaliteta

 

Za dobar rezultat potreban vam je i dobar fen. Zbog toga investirajte u kvalitetnije modele koji imaju veću snagu i ne mogu se brzo pregrijati. Pravi fen mora vam dobro `stajati` u ruci i ne smije biti pretežak .

 

5. Stilizujemo kosu pogrešnom četkom

 

Ako želite više volumena nemojte koristiti prevelike četke. Obavezno birajte manje četke jer ćete s njima dobiti bolji volumen frizure. Za ravnanje nabavite kvalitetnu gustu okruglu četku. Uz pravilni pritisak tokom feniranja, ona će bez problema ukrotiti vaše kovrdže.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.