x

Belgijanac objasnio koja je razlika između igranja u dvije različite sredine

"Izgubiti utakmicu u Engleskoj nije bilo katastrofa, u Španiji je situacija potpuno drugačija"

Eden Hazard je ovog ljeta prešao iz Chelseaja u Real Madrid.

Kraljevski klub je platio Plavcima 100 miliona eura za Belgijanca koji je nakon sedam godina napustio Stamford Bridge i preselio se na Santiago Bernabeu.

Hazard je za Chelsea odigrao 352 utakmice i postigao je 110 golova, a ove sezone je odigrao samo 30 minuta u prvoj utakmici Reala u La Ligi protiv Levantea te se nakon toga povrijedio i više nije igrao.

Belgijanac je sada u jednom intervjuu govorio o svom dolasku u Real, te se između ostalog dotakao i teme navijača u Engleskoj i Španiji.

"Bilo je to u mojim planovima. Kad sam bio u Chelseaju, već sam znao da je moj san jednog dana igrati za ovaj klub. Nisam očekivao da ću igrati u Chelseaju sedam godina, ali na kraju je sve prošlo dobro i imao sam priliku svake godine osvojiti nešto." 

"Mislim da sam zbog toga ostao tako dugo. Sada je san da budem ovdje i nadam se da ću to maksimalno iskoristiti.", rekao je Hazard pa nastavio:

"Kada ste u Real Madridu, čak i ako mi je prva godina, razgovaram s navijačima, uvijek očekuju da ćete osvojiti Ligu prvaka. Zato mislim da je na ovo takmičenje stavljeno toliko očekivanja i zato je klub pobijedio više nego bilo koja druga ekipa."

"Mislim da su ovdje navijači zaista navijači. U Engleskoj nema toliko navijača, ljudi tamo vole nogomet i svi, mladi, odrasli, tinejdžeri, stvarno su zainteresovani za svoj nogomet, ali nisu toliko fanatični prema svojim ekipama."

"U vrijeme dok sam bio u Chelseaju i kada bismo izgubili, osjećali smo se razočarano kao i navijači, ali nikad nisam osjećao da je to katastrofa. U Španiji je drugačije. Nogomet je za njih sve, a na igračima je da daju sve.", dodao je Hazard.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.