x

Izleti koje ne bi trebalo propustiti tokom odmora u Egiptu

Na oko 25 kilometara od Hurgade, u mjestu Makadi Bay nalazi se mjesto na kome uživaju svi turisti bez obzira na životnu dob.

Odmor u Egiptu mnogi turisti koriste i za bolje upoznavanje ove drevne zemlje. Znajući da se tu nalaze lokaliteti poput Luksora, Doline kraljeva, Doline kraljica i piramida u Gizi, nije ni čudo što se odlučuju i na odlazak na neke od vrlo zanimljivih izleta.

Međutim, nisu svi lokaliteti koje turisti žele da obiđu u neposrednoj blizini popularnih ljetovališta. Primjera radi, od Hurgade do Kaira putuje se šest sati, ali ono što ćete vidjeti u Kairu zaista ostaje uspomena za cijeli život.

U zavisnosti od toga u kom egipatskom ljetovalištu turisti borave, zavisit će i ponuda izleta.


Ronjenje

Ljubitelji ronjenja će uživati gdje god da u Egiptu rone, jer je poznato izuzetno bogatstvo živog svijeta Crvenog mora. Jedna od opcija, kada su u pitanju izleti, jeste i posjeta Rajskom ostrvu, kao i čuvenoj Orange plaži.

Na oko 25 kilometara od Hurgade, u mjestu Makadi Bay nalazi se mjesto na kome uživaju svi turisti bez obzira na životnu dob. Tokom posjete delfinarijumu, turisti će imati prilike da uživaju u jednočasovnoj predstavi, tokom koje će ih delfini, foke i morski lavovi opčiniti svojim umijećem.


Izlet do Kaira

Uprkos malo dužem putovanju, izlet do Kaira se ne propušta. Ne samo da će turisti imati priliku da upoznaju glavni grad zemlje, već i njegovu izuzetno bogatu historiju, i to najprije kroz postavku Nacionalnog arheološkog muzeja.

U sklopu ovog izleta najčešće se organizuje i plovidba rijekom Nil i posjeta piramidama u Gizi. Pojedine agencije nude mogućnost posjete lokalnoj fabrici koja se bavi proizvodnjom parfema i esencijalnih ulja.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.