x

Treći nosilac eliminisan od Edmunda

Iznenađenje u Melburneu: Dimitrov ostao bez polufinala

Bugarski teniser Grigor Dimitrov iznenađujuće je poražen u četvrtfinalu Australian Opena od Britanca Kylea Edmunda sa 3:1 u setovima.

Dimitrov je, kao treći nosilac turnira, bio favorit u duelu sa 49. teniserom svijeta, ali na terenu nije opravdao tu ulogu i na kraju se u četvrtfinalu morao oprostiti od prvog Grand Slama sezone.

Kyle Edmund je odmah na startu meča napravio brejk i poveo sa 2:0, ali se Dimitrov vratio i prvo brejkom poravnao na 3:3, a zatim i poveo sa 4:3. Britanac u devetom gemu pravi svoj drugi brejk, a onda u posljednjem gemu prvog seta spašava tri brejk lopte i osvaja ga za vodstvo 1:0 u setovima.

Drugi set pripao je Dimitrovu, kojem je brejk u drugom gemu bio dovoljan sa 6:3 i poravnanje na 1:1, da bi u trećem ponovo slavio Edmund i to rezultatom 6:3.

U trećem setu su obojica tenisera bila sigurna na svoj servis sve do petog gema kada je Edmund napravio brejk i poveo sa 3:2, ali je Dimitrov odmah uzvratio ribrejkom i zatim dobrim servisom za vodstvo 4:3. Kao i u dva ranija seta, u završnici se bolje snalazio Edmund koji je brejkom došao do 5:4, a u narednom gemu iskoristio prvu meč loptu i došao do velike pobjede.

Kyle Edmund će u polufinalu Australian Opena igrati protiv boljeg iz duela Rafaela Nadala i Marina Čilića, koji se igra danas s početkom u 9:10.

Australian Open,1/4 finale:

Edmund - Dimitrov 3:1 (6:4, 3:6, 6:3, 6:4)


Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.