x

Jagermeister broj jedan na društvenim mrežama!

Bosna i Hercegovina je uvijek bila zemlja gdje se ljudi znaju opustiti, dobro zabaviti, uživati u dobrom društvu ali i u dobrom jelu i piću.

Godišnje prodajne brojke kompanije Mast – Jägermeister pokazuju da su najveći konzumenti ovog biljnog likera po glavi stanovnika državljani Luksemburga, Slovenije i Republike Češke, dok se BiH nalazi na visokom 15. mjestu. (kada je zabava u pitanju, statistika i nije dosadna zar ne?)

Broj jedan u društvu i na društvenim mrežama

Da je Jägermeister pronašao odavno put do svojih fanova pokazala je i činjenica da uvjerljivo drži prvo mjesto u svijetu, među ostalim žestokim pićima, kada su društvene mreže u pitanju. Sa svojih 5,5 milijuna fanova na Facebooku i 220k pratilaca na Instagramu, Jägermeister briljira u povezivanju sa milenijalsima, svojom targetnom skupinom.

Na stranici Thespiritbussines.com dobio je 10/10 ocjenu za dosljednost, te postavljenje privlačnog i zanimljivog sadržaja,

2017. – najbolja godina Jägermeistera u BIH dosad

Prethodna godina pokazala nam je da je Jägermeister najomiljeniji biljni liker, kako u svijetu tako i u našoj zemlji. Posjećenost na eventima, zanimljivi projekti i uvijek novi sadržaji, postavili su Jägermeister kao prepoznatljivo piće na mnogim muzičkim festivalima, u barovima, restoranima i klubovima.

U BiH su realizirani brojni projekti, između ostalog, prva modna kolekcija brenda urađena u saradnji s poznatim streetwear brandovima Molimao i Revolt Clothing, koja je pronašla put do svojih fanova, Image event “A state of ice” još jednom je potvrdio titulu najiščekivanijeg i najposjećenijeg eventa u sezoni SFF-a u Sarajevu. Uz to, Jägermeister je, praćen Jägerettama, bio zadužen za dobar provod u velikom broju klubova i barova, kao i na svim poznatijim muzičkim festivalima u zemlji. Ono što su mnogi primjetili je ovogodišnja kampanja pod zajedničkim sloganom 'Leden, a ne s ledom', a koju su nosili zamjetni i pamtljivi naslovi poput 'Hladniji od bivše(g)' , 'Hladniji od prošle zime' i 'Naravno da je hladan, iz Njemačke je'.

Godina koja je pred nama nosi posebnu obljetnicu – 20 godina Jägermeistera u BiH, te mnoge nove i zanimljive projekte.

Konzumirate li pravilno?

Pijete svoj Jägermeister s ledom i limunom? Niste jedini u BiH, ali to zapravo nije ispravan način konzumacije ovog žestokog pića. Savršeno ohlađen Jäger na -18⁰C , poslužen i ispijen kao shot, ispravan je način konzumacije ovog pića. Proizvođači najpoznatijeg biljnog likera mislili su na svoje fanove te im ovu “savršenu hladnoću” omogućili kroz TAP MAŠINE – uređaje za hlađenje i doziranje Jägera, koji se nalaze u brojnim ugostiteljski objetima diljem države. Sljedeći put kad uđete u svoj omiljeni bar ili klub, obratite pažnju nalazi li se u njemu tap mašina, prepoznatljive crno narančaste boje. A u okrilju svog doma, savršeno ohladite svoj Jägermeister u zamrzivaču. Ne, boca neće puknuti, štoviše, proizvedena je od posebno izdržljivog stakla koje će izdržati i padove i niske temperature.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.