x

Lakersi upisali novu pobjedu

James i društvo bez milosti protiv nemoćne Atlante

Košarkaši LA Lakersa sinoć su ubjedljivo savladali Atlantu Hawkse sa 122:101 pred svojim navijačima.

Lakersi su od samog početka utakmice zaigrali u svom ritmu, te su prvu dionicu riješili sa 36:24. Ni u drugoj dionici nije bilo nekih uzbuđenja rezultatskih jer su Lakersi nastavili da "melju" protivnika.

Na poluvrijeme otišlo se kod rezultata 69:41 za Lakerse i već tada je bilo jasno ko će slaviti u ovom meču. Atlanta je u nastavku uspjela malo da ublaži poraz jer su Lakersi igrali većinom u rezervnom sastavu.

Na kraju utakmice bilo je 122:101 za Lakerse koji sada na svom kontu imaju 11 pobjeda i dva poraza. Za Atlantu je ovo bio deveti poraz, te su uspjeli još da upišu četiri pobjede.

Lakerse je do pobjede vodio sjajni LeBron James koji je meč završio sa 33 poena, 12 asistencija i sedam skokova. Anthony Davis je bio nešto skromniji sa 14 poena i pet asistencija. U ekipi Atlante istakao se Trae Young sa 31 poenom, sedam asistencija i tri skoka.

Golden State Warriorsi upisali su 12. poraz u ovoj sezoni, a od njih sinoć su bili New Orleans Pelicansi koji su slavili sa 108:100. Denver Nuggetsi su pobijedili Memphis Grizzliese sa 131:114, dok je Orlando Magic sa 125:121 bio bolji od Washington Wizardsa.


(Sport Sport)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Najbolje ponude za muškarce! Lijepe djevojke čekaju vas u različitim pozama ---- www.djevojke.na.to