x

Real traži trenera

Jasno je ko nije volio Zidanea: Od silnih zvijezda samo se jedna nije oprostila od Francuza

U svakom žitu ima kukolja, pa tako i u svakoj ekipi neki pojedinac koji ne voli trenera.

Zinedine Zidane je sredinom sedmice po drugi put napustio Real Madrid. Sada nije otišao u stilu kao prije tri godine jer su Kraljevi sezonu završili bez trofeja.

Kako to obično biva od francuskog trenera njegovi sada već bivši igrači su se oprostili putem društvenih mreža. Uradili su to svi osim jednog.

Mnogi igrači su se nadali i vjerovali da će Zizou biti trener i sljedeće sezone, ali kada im je putem telefonskih poruka saopštio da odlazi uslijedile su objave na Instagramu, Twitteru, Facebooku...

Jedini koji se nije oprostio od francuskog stručnjaka je Isco Alarcon koji i dva dana nakon odlaska Zidanea nije objavio oproštajnu fotografiju na Instagramu gdje je ostavljao druge fotografije, poput onih svoje partnerice.

To je najbolji pokazatelj da odnos između njih dvojice nije bio najbolji za razliku od prvog mandata kada je Španac bio jedan od ključnih igrača.


Isco je tako ove sezone skupio svega 1.092 minute na 29 utakmica. Starter je bio samo deset puta. U januaru je tražio i transfer, ali to Florentino Perez nije odobrio.

Ostaje da se vidi da li će se situacija promijeniti sa dolaskom novog trenera. U međuvremenu je i Perez promijenio mišljenje i želi ga prodati.

Interesantno da se od 20-ak zvučnih imena u svlačionici samo jedan fudbalera Reala od Zidanea oprostio razgovorom lice u lice. U pitanju je Lucas Vazquez.

Naime, Vazquez je danas bio u trening kampu Valdebebas gdje se oporavlja od povrede koljena te je iskoristio priliku da se oprosti od sjajnog francuskog stručnjaka.

Nedugo nakon toga španski krilni fudbaler je oproštajnu poruku Zidaneu napisao i na Instagramu zahvalivši mu se na povjerenju koje mu je ukazao uz nadu da će ponovo sarađivati.


Ovo je legendarnom francuskom stručnjaku bio drugi mandat na klupi kraljevskog kluba, a započeo ga je u martu 2019. godine.

Ipak, za razliku od prvog (2016-2018) u kojem je osvojio tri trofeja Lige prvaka, La Ligu, dvije UEFA i španska Superkupa, te FIFA svjetsko prvenstvo za klubove, ovog puta je došao samo jedan trofej.

Real je pod njegovim vodstvom prošle sezone osvojio titulu prvaka Španije, dok su ove sezone ostali bez trofeja.

Zidane je Real vodio u 263 utakmice u dva mandata. Od tog broja dobio je 174 meča, 53 puta su utakmice završavale neriješeno i doživio je samo 36 poraza.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.