Jednostavna preklopljena pizza
Ukoliko želite da smanjite boravak u kuhinji, a ipak obradujete vaše ukućane, onda je ovaj recept idealan za vas.
Sastojci
1 dl jogurta
0,5 dl ulja
2 kašike krem sira
2 kašike kisele pavlake
1 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo
po potrebi brašna (oko 400-500 g)
Fil:
Pileća prsa, gauda, kečap i šampinjoni ili masline i origano
Premaz:
1 jaje
Priprema
Od svih sastojaka zamijesiti mekano tijesto koje se ne lijepi za ruke.
Ostaviti ga 15 minuta dok pripremite fil.
Rernu uključiti na 200 stepeni i zagrijati.
Za fil sitno isjeckati ili narendati sve sastojke.
Na pobrašnjenoj podlozi razviti tijesto debljine 0, 5 cm i vaditi krugove.
Premazati ih kečapom, posuti filom i origanom i viljuškom pritisnuti ivice da se spoje.
Složiti u pleh i premazati umućenim jajetom.
Peći na 200 stepeni dok ne porumene.
(Nezavisne novine)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.