x

Jelena je moja najveća ljubav, zbog nje se nisam ponovo udavala: Životna priča Divne Karleuše koja slama srce!

U jednom od posljednjih intervjua Divna Karleuša ispričala je svoju životnu priču, od ljubavne veze sa starijim muškarcem iz koje je dobila kćerku Jelenu do rada na radiju 101.

- Pohađala sam društveni smjer u Devetoj beogradskoj gimnaziji. Prije toga, pobjeđivala sam na takmičenjima u recitovanju i pisanju pjesama. Mada sam željela da upišem Likovnu akademiju jer sam lijepo slikala, nisu me primili. I danas me slikanje opušta pa znam da skuham kafu, pustim muziku i po cijelu noć bojim platno. Kada je za to došlo vrijeme, upisala sam Pravni fakultet, ali ga nisam završila jer sam se vrlo brzo zaljubila, udala i postala majka – evocira uspomene Divna na period kada je sa samo 17 godina upoznala svoju veliku ljubav.


- Dragan mi je bio komšija. Dopadao se i mojim drugaricama jer nas je sve šarmirao kao iskusniji i jedanaest godina stariji momak. Sve smo bile zaljubljene u njega, a dok su druge odustajale, ja nisam. Zabavljali smo se tri godine, a onda odlučili da se vjenčamo jer sam ostala trudna. Jelena je rođena kao plod prave ljubavi jer su te tinejdžerske ljubavi najjače. Kasnije je bilo možda i burnijih i ljepših, ali tako iskrenih više nikad. Uoči vjenčanja, cijelu noć sam sa mamom i sestrom pravila torte, a svečanost smo organizovali u Domu kraljevskog vazduhoplovstva na Studentskom trgu. Pjevao je Marinko Rokvić, a svirao orkestar Ace Šišića – sjeća se voditeljka koja je godinu dana nakon porođaja počela da se bavi novinarstvom.


- Jelena me je totalno obuzela, a i nije mi se učilo, pa sam napustila fakultet. Mnogo godina kasnije, pošto nisam smjela da izlazim, noću sam slušala radio. Nekoliko godina kasnije javila sam se na konkurs za honorarnog saradnika i tadašnji urednik Radija 202 Mihailo Ćurčić dao mi je šansu u Informativnoj redakciji. Potom sam na Prvom programu radila Večernju reviju želja, a moj glas je godinama želio dobar dan i slušaocima Posela 202. Lagano sam počela da se bavim estradom i od njegovog osnivanja bila sam član Radija 101. Prvo sam radila kao voditelj, a potom i urednik, sve dok ga, prije pet godina, nisu zatvorili – ističe Divna koja je u poslovnom zadovoljstvu pronašla utočište od razvoda.


- Imala sam zahtjevan posao koji mi je donosio zadovoljstvo, ali i umor. Kad sam radila, Jelenu su čuvale mama i tetka. Nije takav tempo mog posla bio razlog razvoda. I moj bivši suprug je imao specifično zanimanje. Zvuči kao fraza, ali neslaganje naravi i međusobno zasićenje nakon sedam godina doveli su do razlaza. Zasićenje ne znači da se meni neko drugi svidio, niti njemu. Nismo više bili nasmijani, nismo zajedno gledali televiziju, više nije bilo nedjeljnih ručkova... Shvatili smo da je bolji dobar razvod nego loš brak. Rastali smo se kao prijatelji, a danas moj bivši suprug ima divan brak, prelijepu mladu i zgodnu ženu i dva preslatka sina – iskrena je Divna.

Zahvaljujući svom očaravajućem glasu, stekla je armiju obožavalaca koji su joj, iako nisu znali kako izgleda, često priređivali iznenađenja.


- Zafrkavala sam se u programu na pomalo muški način, pa su me prozvali ženski Minimaks. Veoma brzo sam postala popularna, dobijala sam pisma, ali i ljubavne pjesme. Bilo je i prijetećih poruka koje su plašile cijelu redakciju, ali i velikih buketa cvijeća. Niko nije znao kako izgledam, ali su me, gdje god progovorim, prepoznavali po glasu – s osmijehom kaže novinarka koja je mnogim uspješnim pevačima pomogla da se proslave.

Divna koja je televizijsku popularnost stekla učešćem u rijaliti programu Veliki brat, iz kojeg je izašla s novim planovima.

- U kući sam napunila baterije i spremna sam za nove radne izazove. Jer, kada se prije pet godina zatvorio Radio 101, jedno vrijeme radila sam u pres službi Radio Beograda, a potom odabrala takozvani socijalni program. Nakon 33 godine radnog staža i dvije na birou, sada mogu da radim kao slobodan strijelac, da budem autor i napravim svoju, drugačiju emisiju. Smatram da sam u životu baš imala sreće. Poznajem mnoge koji su se trudili i radili kao ja, ali je nisu imali. Neko odozgo nas gleda, čuva i zahvalna sam na tome – zaključuje Divna.

.

.

.

.

.

.

.

(Glossy)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.