x

Jelena Karleuša večeras nastupa u Bijeljini, pojedinci bezuspješno pokušali sabotirati koncert jer je Arkana nazivala kriminalcem i ub.com!

Jelena Karleuša je bezbroj puta iskazala jasan stav po pitanju ratnih zločinaca koji dolaze iz njene zemlje. Željka Ražnatovića Arkana je osuđivala za njegova zlodjela, a svaki put kada bi to uradila, kao i stala uz majke Srebrenice, nailazila je na strašne napade od strane nacionalista i šovinista. 

Jelena Karleuša nikada nije išla linijom manjeg otpora, ćutala i ponašala se kao gotovo svi estradni umjetnici - da pjevaju i ne iznose stavove o bilo čemu drugom. Svakako, većina njih šuti ne samo radi straha, već i zbog koristi, jer su svjesni da bi izgubili angažmane na brojnim mjestima, prije svega gradskim trgovima, a poznato je da koncerte na takvim mjestima finansiraju političke grupe ljudi. Ovoga puta se podigla fama oko Karleušinog koncerta u Etno selu Stanišići, pa je osoba koja stoji iza Facebook stranice Udruženje veterana Garda Panteri pozivala na bojkot njenog koncerta, samo iz razloga jer je JK uvijek postupala ljudski i javno osuđivala zločine u Srebrenici. 


Izvijesni Petar Cvijetinović koji stoji iza sporne Facebook grupe javno je pozivao na bojkot, inicirao na razne prijetnje kao što su bacanje suzavca, okupljanje i dolazak ljudi ispred Stanišića. Nemoćan u namjeri da spriječi koncert sada je ukazao na to što je Jelena nazivala Arkana ub.com i kriminalcem, međutim, organizatori koncerta su se javno oglasili i raskrinkali o kakvoj se osobi radi. Interesantno je kako je pomenuta garda na jednoj konferenciji rekla kako on narušava njihov ugled, tako da nije jasno odakle se dotični poziva na ovo udruženje. Između ostalog, organizatori su naveli kako je sve spremno za Jelenin spektakl u Etno selu Stanišići, a evo njihove objave: 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.