x

bordo tim slavio

Jesenja titula je na Koševu: Fantastična igra Sarajeva i pobjeda protiv Zvijezde 09!

Sarajevo je u 18. kolu Premijer lige BiH u sjajnom meču na Koševu savladalo ekipu Zvijezde 09 rezultatom 3:1 i na taj način je osvojilo titulu jesenjeg prvaka.

Sarajevo je ofanzivno krenulo od samog početka i prvu veliku šansu propuštaju već u prvoj minuti. Tatar je sam na pet metara od gola, ali ne uspijeva zabiti gol.

U jeku napada Sarajeva gosti su neočekivano stvorili veliku šansu u šestoj minuti. Pogriješili su Mujakić i Kovačević, do lopte dolazi Osmanagić, ali pokušaj loba nije precizan.

Minut kasnije Mersudin Ahmetović je u šansi za Sarajevo, a Erić njegov udarac zaustavlja na samoj liniji.

U 15. minuti Sarajevo je ipak povelo. Velkoski je sjajno uposlio Benjamina Tatara, a ovaj prekrasno pogađa za prednost od 1:0.

Samo šest minuta kasnije gosti dolaze do izjednačenja. Osmanagić je izveo korner, na pravom mjestu je Saša Jovović koji pogađa za 1:1.

Nakon primljenog gola Bordo tim kreće još ofanzivnije i u 26. minuti dolaze do novog gola. Odbrana gostiju je zaboravila na Velkoskog koji se ubacio iz drugog plana i zabio je gol za 2:1.

Do trećeg gola ekipa Husrefa Musemića dolazi u 34. minuti. Hebibović je napravio odličan posao po desnoj strano i uposlio je Rahmanovića. Udarac veznjaka Sarajeva brani golman gostiju Erić, ali se na pravom mjestu našao Ahmetović koji pogađa za 3:1.

Zvijezda je u 43. minuti imala veliku šansu da postigne drugi gol. Jovović se našao sam pred Kovačevićem, no loptu umjesto u mrežu šalje pored gola i propala je velika šansa, pa se na odmor otišlo vodstvom domaćeg tima od 3:1.

Nastavak meča međutim donosi nešto slabiju utakmicu. Domaći su očigledno bili veoma zadovoljni rezultatom i nisu previše jurišali na gol Zvijezde, ali su isto tako dobro zatvorili prilaze golu i u drugom poluvremenu šansi izuzev šuta Hebibovića u nadoknadi, nije bilo.

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Sarajevo je pet bodova ispred Zrinjskog kolo prije kraja jesenjeg dijela prvenstva, dok je Zvijezda 09 nakon pet uzastopnih pobjeda jednostavno na Koševu bila nemoćna.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.