x

JEZIVI DETALJI ZLOČINA KOD KUTINE: Djeca pronašla oproštajno pismo i saznala ko im je ubio majku!

Marino Selo nadomak Kutine zavijeno je u crno nakon što je u vatrenoj stihiji koja je progutala pomoćnu dvorišnu prostoriju porodične kuće pronađen leš Marije L. (49). Sumnja se da je nesrećna žena, udavljena, a da bi se prikrili tragovi zločina zapaljena. O okolnostima koje su prethodile ubistvu svjedoči oproštajno pismo koje je jedna od kćerki pokojne žene pronašla na bunaru u dvorištu.

Prvoosumnjičeni je Marijin ljubomorni suprug Željko za kojim policija još traga. Komšije kažu da je bio bolesno ljubomoran i da su se zbog toga često svađali.

Par je imao šestoro djece, a Marija ima i kćerku iz prvog braka.

"Neki rade u Nemačkoj, neki u Kutini. Jedna kćerka radi u prodavnici u Antunovcu, a jedna ide u srednju školu u Kutini. Ima četiri sina i dvije kćerke sa Željkom", ispričala je komšinica i dodaje "Kao i svaka porodica, jedanput dobro, drugi put loše. Nekad viču jedno na drugo, ali nisam znala da će doći do ovoga", kaže ona.

Kad je dim počeo kuljati uvis, stanovnici Marina Sela digli su na noge vatrogasce koji su se odmah uhvatili u koštac sa vatrom. Počela je trka sa vremenom jer su se u objektu nalazile i plinske boce.

Čim je vatra ugašena, pustili su jednog od sinova, člana lokalnog vatrogasnog društva da uđe u šupu. Izašao je blijed i rekao: "Mama je mrtva. Nije se ugušila od dima. Ona je zadavljena".

Inače, dok je gorjelo pucalo je na sve strane. Najviše crjepovi. Ubrzo je dotrčala Marijina vanbračna kćerka koja živi na kraju sela. Ulazeći u dvorište prošla je kraj bunara i našla ceduljicu i povikala: "Mama je unutra. Sigurno ju je on ubio".

Posljednji put bračni par komšije su vidjele u utorak rano ujutro.


(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.