x

Jezivi detalji zločina u Zagrebu: Poslao malog dječaka da izvidi situaciju, a onda mu prvom presudio...

Na Kajzerici, ali i po kafićima u Vrbiku Paula je predstavljao riječima “Ovo mi je sin!”, iako mu nije bio biološki otac. Vodio ga je na utakmice, objavljivao fotografije s njim na društvenim mrežama. A onda je dječaka bezosjećajno iskoristio da provjeri jesu li svi ukućani na broju i započeo krvavi pir. Samo nekoliko minuta ranije ništa nije slutilo da će se dogoditi jedan od najgorih zločina u novijoj hrvatskoj historiji.

Njegove motive tužilaštvo i policija pokušaće da nađu u mobilnim telefonima žrtava, prije svega Maje Tojagić, te ubice, njenog partnera Igora Nađa. Kako je potvrdio Marko Rašić, načelnik PU zagrebačke, policija radi na rasvjetljavanju motiva zločina bez obzira na to što je počinilac mrtav, pa se tako analizira i sadržaj cjelokupne korespondencije, obavljaju razgovori sa svim osobama koje bi im mogle rasvjetliti motiv zločina.

Mehmed Kruško, koji živi u istoj trošnoj kući do Tojagićevih i koji je sa svojom porodicom starosjedilac, samo nekoliko minuta prije zločina, oko 21.20, razgovarao je s Igorom Nađom, piše Jutarnji list.


– Imam tu jednu hrpu bio-otpada i stajao sam ispred kad je naišao Igor. S njim je bio Paulo, nešto ispred. Iako je bio mrak, prepoznao sam ga. ‘Kako je susjed?’ pitao sam ga. ‘Dobro’, odgovorio mi je. Stajao je tu ispred, ali nije prilazio. Svjetla kod Tojagićevih bila su upaljena, a mali Paulo se zagledao kroz svaki prozor. Sad kad vrtim film, to mi je malo čudno. Igor je držao ruke uz tijelo. Pitao sam ga: ‘Kako mali bebac?’ Na to mi je odgovorio: ‘Dobro je, napreduje. Samo jede i raste!’ – prisjetio se juče komšija Tojagićevih, komu naviru suze od prizora koji je zatekao samo nekoliko minuta kasnije. Vidno je potresen.

– Rekao sam mu: ‘Laku noć!’ On je meni odgovorio: ‘Laku noć!’ Ja sam se okrenuo, ušao u hodnik i legao u krevet. Nakon nekoliko minuta čuo sam dva-tri pucnja, kratku stanku pa opet isti broj pucnjeva. I tako dva-tri puta.


Kaže meni sin: ‘Što je ovo, kao da je ratno stanje’. Znate, čuo se neki zvuk kao da meci udaraju u lim. ‘Nemam pojma’, odgovorio sam sinu, ali nisam izlazio – priča nam potreseni susjed.

Tri tijela u hodnikuNakon nekoliko minuta kroz drugi hodnik došao je susjed Stjepan Grubina i pozvonio mu na vrata. Mehmed Kruško opisuje nam te dramatične trenutke:

– ‘Zovi Hitnu, zovi policiju. Pobili su cijelu porodicu Tojagić!’ rekao mi je Štef i dodao da su i njemu geleri od metaka udarili u vrata. ‘Ne mogu da vjerujem’, odgovorio sam mu – priča nam Mustafa Kruško, koji je samo nekoliko minuta ranije vidio Paula s Igorom i ništa nije slutilo na zločin.

– Izašao sam i ono što sam vidio – katastrofa! Paulo je ležao odmah lijevo od vrata u hodnik, noge ženskog tijela bile su napolju, a polovina tijela unutra. Filjka i Josipa su bile u hodniku… Bile su pogođene u glavu. Sve je bilo puno krvi. Katastrofa. Nije za pričati – govori Mehmed Kruško brišući suze, još uvijek potresen prizorom koji će teško izbrisati iz sjećanja.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Jutarnji.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.