x

Dosta bure oko spiska

Joan Laporta izgubio živce kada je vidio spisak Španije za Olimpijske igre

U utorak je objavljen spisak igrača Španije koji će igrati na predstojećim Olimpijskim igrama.

Jasno je da Španci u Tokio ne žele da putuju samo kao turisti i odlučni su da dođu do zlatne medalje što se tiče fudbalskog turnira.

Španci su objavili jučer spisak koji je izazvao dosta bure u javnosti, a mnogi klubovi su iskazali nezadovoljstvo što su pozvani neki od njihovih fudbalera.

To se najviše odnosi na Barcelonu jer je Joan Laporta burno reagovao kada je vidio da se Pedri nalazi na spisku. Ovaj 18-godišnjak je prošle sezone oduševio igrama u dresu Barcelone i dobio je poziv na Evropsko prvenstvo.


Pedri je prije nekoliko dana briljirao protiv Hrvatske i pokazao o kakvom talentu se radi. No, u Barceloni su itekako zabrinuti i ne žele da Pedri ide na Olimpijadu jer mu je potreban odmor.

Ovaj 18-godišnjak je već odigrao preko 60 utakmica ove sezone za klub i reprezentaciju i u Barceloni ne žele da nakon Evropskog prvenstva mora ići igrati na Olimpijskim igrama.

Zakon u Španiji kaže da klubovi moraju pustiti igrače na OI ukoliko dobiju poziv, dok je FIFA tu stavila pravilo da klub može, a i ne mora pustiti igrača da igra na Olimpijadi.


Tako je Manchester City odbio da Ferran Torres i Rodri budu na spisku, a to želi uraditi i Laporta što se tiče Pedrija koji je zaista odigrao previše utakmica ove sezone i jasno je da mu nakon Eura treba odmor.

FS Španije ne krije da su prethodnih dana dobili mnogo poziva oko spiska za OI jer veliki klubovi traže da oslobode neke od njihovih najvažnijih igrača.

To se najviše odnosi na Barcelonu koja je pored Pedrija tražila da i Eric Garcia bude uklonjen sa spiska. Garcia je tek stigao u katalonski klub i također igra na Euru, te u Barci smatraju da je zaista previše da mora ići na Olimpijadu jer odmah nakon toga se moraju priključiti klubu i neće imati vremena da se odmore.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.